Reklam

Aksaray Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği Performansını Artırdı

AK Parti iktidarı ile Türkiye genelinde çığır açan sağlık hizmetleri Aksaray’da da çığ gibi büyümeye devam ediyor..

Aksaray Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği Performansını Artırdı
Editör: Karamanca
05 Mayıs 2016 - 11:39




AK Parti iktidarı ile Türkiye genelinde çığır açan sağlık hizmetleri Aksaray’da da çığ gibi büyümeye devam ediyor.
Sağlık Bakanlığı ve Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği tarafından yapılan çalışmalarla eskiden şehir dışına hasta sevk eden Aksaray, bugün gelinen noktada çevre illerden hasta kabul ederek bölge hastanesi olma yolunda hızla ilerliyor.
Aksaray’da sağlık alanında yaşanan gelişmeler hakkında bilgiler veren AK Parti İL Başkanı Abdulkadir Karatay, sağlık alanında çığır açıldığının altını çizerek yapılan çalışmaların hızla devam edeceğini söyledi. Yapılan çalışmalar kapsamında Aksaray’ın Ortaköy İlçesi Devlet Hastanesi’nde 4 yataklı 1.seviye yoğun bakım ünitesi açıldığını belirten Başkan Karatay, sağlık alanında sadece merkezde değil ilçelerde de ciddi gelişmelerin yaşandığını söyledi. Bunun yanında Ortaköy İlçe Devlet Hastanesi’ne ek diyaliz ünitesini açıldığını da sözlerine ekleyen Başkan Karatay, “Aseptizör, C Kollu Skopi gibi cihazlar temin edilerek ortopedi, KBB, kadın doğum ve genel cerrahi branşlarında ameliyatlara başlandı. Eskil İlçe Devlet Hastanesi’ndeki hizmet binası ve personel lojmanının bakım ve onarımı bitirildi, ek acil binasının ihale ve yer teslimi yapıldı. Gülağaç İlçe Devlet Hastanesi’nde AMATEM tamamlandı, hastanemizin bakım ve onarımı tamamıyla yenilerek günün şartlarına uygun hale getirildi. Ayrıca kronik bir sorun olan Sultanhanı sağlığı için acil birimi açıldı” dedi.
2015 yılında başlanan bu hizmetler neticesinde Aksaray halkının il dışına çıkıp başka illerden aldığı sağlık hizmetlerinin birçoğunun artık Aksaray’da yapıldığına dikkat çeken Başkan Karatay, “Nitekim Aksaray Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğince yapılan bu başarılı hizmetler, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumunca her yıl yapılan Genel Sekreterlerin performanslarının değerlendirildiği karne uygulamasına da yansıdı. Aksaray Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği 2015 yılında bir önceki yıla göre puanını artırarak hedef olan 800 puan üzerinden 701 puan alarak başarısını ortaya koymuştur. Böylelikle Aksaray Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nin bu başarılı çalışmaları Sağlık Bakanlığı verileriyle tescillenmiş oldu” diye konuştu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum