Reklam

Giresun Belediyesi'nden 'üreten Giresun, Üreten Türkiye' Kampanyası

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, üretime, tarıma dikkat çekmek için vatandaşlara tohum dağıtıp, birlikte fasulye ekti

Giresun Belediyesi'nden 'üreten Giresun, Üreten Türkiye' Kampanyası
Editör: Karamanca
03 Mayıs 2016 - 15:00




Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, üretime, tarıma dikkat çekmek için vatandaşlara tohum dağıtıp, birlikte fasulye ekti.
"Üretmek yaşamın devamıdır. ’Üreten Giresun, Üreten Türkiye’ için bir kampanyayı başlattık" diyen Aksu, “Toprağa atılan her tohum yaşam için bir nefesti. Türkiye dünyada kendi kendine yeten örnek ülkeler arasında gösteriliyordu. Bugün birçok tarım ürününü ithal eder duruma geldik. Türk halkı üretimden, tarımdan uzaklaştırılıyor. Gelişmeyi beton zanneden anlayışı durdurmalıyız. Belki bugün yaptığımız sembolik gelebilir, en azından imkanı olan herkes kendi ihtiyacını karşılayabilir. Tarım gelecektir, yaşamdır, sağlıktır. Üreten Giresun, üreten Türkiye istiyoruz. Biz fasulye ekmesini çok iyi bilen teyzelerle birlikte toprağa fasulye tohumlarımızı ektik. Yetişmesini takip edeceğiz. Hafta sonu Anneler Günü. Annelerin yüreği yaralı. Ülkemizde her gün şehit haberleri annelerin yüreğini dağlıyor. Annelerin acısının biran önce dinmesini diliyorum. Annelerin ellerinden öpüyorum” şeklinde konuştu.
Belediye Başkanı Kerim Aksu, ayağına kara lastik giyerek, Aksu Muhtarı Adem Önal, Çaykara Muhtarı Ömer Tiftik, Belediye Başkan Vekili Hayati Tökez, Başkan Yardımcısı Murat Ersoy, meclis üyeleri ve vatandaşlarla hazırlanan tarlaya fasulye ekti. Giresun Belediyesi bölgeye uygun olan 2 bin paket fasulye tohumunun tarım yapılan mahalle ve çevre köylere dağıtılacağını açıkladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum