Reklam

Karaman Türk Ocakları'ndan Türkçülük Günü Mesajı

Türk Ocakları Karaman şube başkanı Yunus Turan 3 Mayıs Türkçülük günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Mesaj şöyle;

Karaman Türk Ocakları'ndan Türkçülük Günü Mesajı
Editör: Karamanca
03 Mayıs 2016 - 09:49




Türkçülük bir fikir akımı olarak Osmanlı döneminde ortaya çıkmıştır. Koca bir asrı devirmiş Türk Yurdu Dergisi ve Türk Ocakları da bu düşüncenin bir sonucudur. 


3 Mayıs Türkçülerin günüdür. Bu gün bir bayram değildir zira yıllarca süren zulüm ve ıstırap o gün başlamıştır. Bu güne bir matem demek de mümkün değildir. Çünkü varlık yokluk mücadelesi içinde yok olmama, ayakta kalma mücadelesinin adı olmuştur. Verilen büyük imtihanla; mertlik ve namertliği, yürekli ile yüreksizi ayırma ve yanlışa karşı dik durma fırsatı vermiş, tarihin başladığı dönemlerden bu güne dek bitmeyen Türklük düşmanları ile mücadele azmimizi pekiştirmiştir. 


3 Mayıs; Türkçülüğün gafletten ayıldığı, maskelerin arkasındaki iğrenç yüzlerin ortaya çıktığı, Türklüğün can düşmanlarını tanıdığı gün olmuştur. Dost görünen hainleri görmüş, gerçeğin en acısını tatmıştır.


1944 olayları veya Türkçülük davası, Türkçülük tarihinde bir dönüm noktasıdır. Büyük Türkçü Nihal Atsız bey ve dava arkadaşlarının nazarında Türkçülüğü yargılamaya cüret edenler, gerekli cevabı Türkçü gençlerden almışlardır.


Bu güne kadar milletin geleceğine kendilerini adayan ve Türk milletinin kaderini kendilerine dert edinen Türklük sevdalıları, Türklük için faydalı olan her çabanın yanında, zararlı olan her adımın karşısında olmaya devam edecek, dostlarına karşı mütevazi, düşmanlarına karşı vakar, onurlu ve başı dik durmayı sürdürecektir.


3 Mayıs 1945 yılından bu güne Türkçülük Günü, bu davaya gönül veren herkes için büyük anlamlar taşımaktadır. Bu anlamın daha iyi anlaşılması dileklerimle bütün Türk Milliyetçilerinin Türkçülük Gününü kutluyorum.

 

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum