Reklam

Ertuğrul Çalışkan Türk Dünyası Kurultayına Davet Edildi

Davetten dolayı memnuniyetini dile getiren Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan

Ertuğrul Çalışkan Türk Dünyası Kurultayına Davet Edildi
Editör: Karamanca
03 Mayıs 2016 - 09:22




Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği ana organizasyonuyla bu yıl Azerbaycan'da düzenlenecek olan Türk Dünyası Kurultayı'na Uluslararası Danışma Kurulu üyeliği teklifi ile davet edildi.

                Bu yıl Türk Dünyası Kurultayı Bilim Kurulu Toplantısı, Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği ana organizasyonuyla 16-17 Ekim 2016 tarihlerinde Haydar Aliyev'in aziz hatıralarına ithafen Azerbaycan'ın Başkenti Bakü'de T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın yürütme kurulu Başkanlığında gerçekleşecek.  Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan bu toplantıya Uluslarası Danışma Kurulu Üyeliği teklifi ile davet edildi.

                Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği'nin davet mektubunda; " Kurultay Yürütme Kurulu tarafından Zat-ı Alileriniz, Türk Dünyasındaki başarılarınızla temayüz etmiş şahsiyetinizin bir tezahürü olarak Kurultayımızın Uluslararası Danışma Kurulu Üyeliğine teklif edilmiş bulunmaktasınız. Siz saygıdeğer Başkanımızın tensip buyurmaları halinde, Kurultayımızın Uluslararası Danışma Kurulu Üyeliğini kabullerinizden ve Bilim Kurulu Toplantılarımıza katılımlarınızdan büyük mutluluk duyacağımızı ifade eder, saygılarımızı sunarız" denildi.

                Davetten dolayı memnuniyetini dile getiren Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan yaptığı açıklamada şunları kaydetti; " Karaman, TÜRKSOY ve Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği’nin müşterek teklifleriyle Haziran/ 2009 yılında Türk Dili Konuşan Ülkeler Daimi Dil ve Kültür Başkenti unvanını kazanmıştır. Karaman Türkçe'nin başkentidir. Bu yıl Azerbaycan'da düzenlenecek olan Türk Dünyası Kurultayı Bilim Kurulu toplantısına Uluslararası Danışma Kurulu üyesi teklifi ile davet edilmek son derece gurur verici." dedi.

İlk Bilim Kurulu Toplantısı 13 Mayıs'ta Karaman'da

Hazırlıkları devam eden Türk Dünyası Kurultayı, Olimpiyat değerlendirmelerine katılacak Proje Havuzunun oluşturulacağı ilk Bilim Kurulu Toplantısı 13 Mayıs 2016 tarihinde 739. Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre'yi anma etkinlikleri kapsamında Karaman'da gerçekleştirilecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum