Reklam

Ölümle Hayat Arasında 20 Dakika

İzmir’in Torbalı ilçesinde, kalp krizi geçiren ve kalbi duran yaşlı bir hasta, 20 dakika süren bir kalp masajıyla hayata döndürüldü

Ölümle Hayat Arasında 20 Dakika
Editör: Karamanca
03 Mayıs 2016 - 09:11




İzmir’in Torbalı ilçesinde, kalp krizi geçiren ve kalbi duran yaşlı bir hasta, 20 dakika süren bir kalp masajıyla hayata döndürüldü.
Torbalı ilçesinin Ayrancılar mahallesinde ailesiyle beraber piknik yaptığı esnada kalp krizi geçiren Mustafa Ocak (56), göğüs ağrısı şikayeti olduğunu söyler söylemez yere yığıldı. Durumu fark eden ailesi, kriz geçiren Ocak’ı hemen bir hastaneye kaldırdı. Tedavi altına alınan Ocak’ın müdahale esnasında kalbi durdu. Doktorlar, kalbi duran Ocak’ı hayata döndürmek için yoğun bir çaba harcadı. Dakikalar dakikaları kovaladı; ama Ocak’ın bir türlü duran kalbi çalıştırılamadı.

DOKTORLAR DURMADAN MASAJ YAPTI
Doktorlar, yılmadan masaj yapmaya devam etti. Doktorların yoğun mücadelesi sonuç verdi ve 56 yaşındaki Ocak’ın kalbi yeniden çalıştırıldı. Ocak, hemen ameliyata alındı. Kardiyoloji Uzmanı Ömer Şenarslan, "Kalp krizi geçiren Mustafa amcamız kalbi durmuş bir şekilde hastaneye getirildi. Buradaki doktorlarımız 20 dakika boyunca kalp masajı yaptı ve kendisini yeniden hayata döndürdü. Hastamızın durumu gerçekten çok kritikti. Hayata geri dönmesiyle kalp ameliyatı gerçekleşti. Zor bir ameliyat oldu. Kendisine geçmiş olsun diyoruz” dedi.
Öte yandan yeniden gözlerini hayata açan Ocak da, "Yeniden doğmuş gibiyim. Beni hayata döndüren tüm doktorlardan Allah razı olsun" diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum