Reklam

MEÜ'nün İşitme Engelli Öğrencileri Tiyatro Oyunu Sahneledi

Mersin Üniversitesi’nin (MEÜ) işitme engelli öğrencileri Türkiye’de bir ilke imza atarak, ‘Bir Garip Orhan Veli’ adlı tiyatro oyununu sahneledi. Oyuncuların tamamı işitme engelli öğrencilerden oluştu..

MEÜ'nün İşitme Engelli Öğrencileri Tiyatro Oyunu Sahneledi
Editör: Karamanca
02 Mayıs 2016 - 09:59




Mersin Üniversitesi’nin (MEÜ) işitme engelli öğrencileri Türkiye’de bir ilke imza atarak, ‘Bir Garip Orhan Veli’ adlı tiyatro oyununu sahneledi. Oyuncuların tamamı işitme engelli öğrencilerden oluştu.
MEÜ’de işitme engelli öğrencilerden kurulan tiyatro grubu, yönetmenliğini pek çok dizide aynı zamanda oyunculuk yapmış olan Dilek Hacısalihoğlu’nun yaptığı “Bir Garip Orhan Veli” adlı tiyatro oyununu izleyiciyle buluşturdu. Türkiye’de bir ilk olarak tamamı işitme engelli öğrencilerden oluşan tiyatro grubunun. Çiftlikköy Kampüsü Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde sahneledikleri oyun büyük beğeniyle izlendi.
Oyunu, Mersin Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu El Sanatları Kuyumculuk Ve Takı Tasarımı Programı Öğretim Görevlisi Gülnur Önder hazırlarken, MEÜ öğrencileri Ethem Altun, Rukiye Öner, Hanife Nur Şimşek, Soner Didar, Ayşe Merve Kafalı, Ali Başböyük, Ali Ümit Kocaoğlu, Ozan Kuş, Cem Fahracı, Emrullah Barut, Burhan Çoban ve Onur Nazlı oyunda rol aldı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum