Karaman Turizmde Atağa Kalkıyor

Karaman Belediyesi ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) işbirliği ile

Karaman Turizmde Atağa Kalkıyor
Editör: Karamanca
02 Mayıs 2016 - 09:16




Karaman Belediyesi ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) işbirliği ile düzenlenen Turizm Çalıştayı, 50’ye yakın seyahat acentelerinin katılımı ile Karaman’da gerçekleşti.

                İki gün süren program kapsamında; Karaman’ın tarihi ve doğal güzellikleri anlatılarak tur şirketlerine Karaman Kalesi, Hatuniye Medresesi, Karaman Müzesi ve Aktekke Camisi, Taşkale ve Yunus Emre Tekkesi gezdirildi. Karaman’ın turizm potansiyelini yurt içinde ve yurt dışında duyurmak için düzenlenen Çalıştaya; Karaman Valisi Murat Koca, AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy ile bazı daire müdürleri ve davetliler katıldı.

                Karaman'ın sahip olduğu tarihi değerler bakımından Türkiye’nin birçok ilinden daha kıymetli olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan: “Karaman sahip olduğu değerleri ön plana çıkarmak ve her şeyden önce, sevgi ve hoşgörünün Türk dilinin başkenti olduğunu bütün dünyaya buradan göstermek istiyoruz. Turizmde her zaman Karaman’da vardır, ileriki yıllarda ise Karaman turizmde bir numaralı kent olacaktır. Karaman Hz. Mevlana’nın hoşgörüsünün mayalandığı bir kenttir.  "Hz. Mevlana’nın annesi ve ağabeyi bize emanettir. Karaman Yunus Emre’nin insan sevgisinin ilahi aşka büründüğü yerdir. Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Gazi Mustafa Kemal’in şehri de Karaman’dır. Ünlü şair Bekir Sıktı Erdoğan’ın söylediği gibi, 'Velhasıl yazıla yazıla bitmez' denilen Karaman, tarihe ve kültüre sahip bir şehirdir" diye konuştu.

               

Başaran Ulusoy: "Karaman'ın Sahip Olduğu Turizm Potansiyelini Harekete Geçireceğiz"

                Çalıştay'ın ikinci gününde Yeşildere İsmail Hacı Tekkesi ziyaret edildi. Burada düzenlenen programa Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy'da  katıldı.

Başaran Ulusoy , “Karaman’ın turizm değerlerini gelip gördükten sonra daha iyi anlıyoruz” diyerek: “Karaman turizm potansiyeli çok yüksek bir kent olmasına rağmen maalesef ismini duyuramamış bir şehir. Sayın Valimizle ve Belediye Başkanımızla yaptığımız görüşmelerde turizm pastasına Karaman’ı da dahil edebilmek için bir takım istişarelerde bulunduk. Burada bir çalıştay gerçekleştiriyoruz. Türkiye’nin çeşitli illerinden 50’ye yakın turizm şirketinin temsilcileri katılarak Karaman’ın turizm değerlerini daha yakından görme fırsatı buluyorlar. TURSAB olarak Karaman’ı; Aksaray, Niğde, Nevşehir ve Konya turizm ağının bulunduğu tur programlarına dahil etmek istiyoruz. Çünkü Karaman köklü bir geçmişe sahip olan, inanç turizminin beşiği, tarihi, doğal güzellikleri, leziz yemekleri ve sıcak insanlarıyla bunu hakediyor” dedi.

 

                Yeşildere İsmail Hacı Tekkesi'nde düzenlenen program sonrasında kafile Taşkale'de bulunan tahıl ambarlarına hareket etti. Taşkale'nin coğrafi yapısı ve tarihi çok eskilere uzanan, halen kullanılmakta olan tahıl ambarları katılımcıların oldukça ilgisini çekti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum