Silifke Kaymakamı Cinbir Bazlama Pişirdi

Silifke’nin Uzuncaburç Mahallesine vatandaşları ziyarete giden Kaymakam Şevket Cinbir, kıl çadırda sıkma ve börek yapan kadınlara kolay gelsin dileğinde bulunup, bazlama pişirdi..

Silifke Kaymakamı Cinbir Bazlama Pişirdi
Editör: Karamanca
02 Mayıs 2016 - 06:53




Silifke’nin Uzuncaburç Mahallesine vatandaşları ziyarete giden Kaymakam Şevket Cinbir, kıl çadırda sıkma ve börek yapan kadınlara kolay gelsin dileğinde bulunup, bazlama pişirdi.
Ziyarette sıkma ve börek yapan kadınlarla sohbet eden Kaymakam Cinbir, bazlama açan kadınların isteği üzerine sacın başına geçti. Açılan bazlamaları ve yapılan börekleri pişiren Cinbir, daha sonra konuklara ikram etti.
Silifke kültüründe bazlamanın, kara sacın öneminin büyük olduğunu ifade eden Cinbir, “Meslek hayatım boyunca bir çok yöre ve kültür tanıdım. Silifke’nin kültüründe de saçta bazlama pişirmek var. Özellikle kırsal bölgelerimizde yaşayan kadınlarımız her gün bu işi tekrarlıyorlar. Bazlama yaparak da ayrıca aile bütçesine de katkı sağlamış oluyorlar” dedi.
Silifke Kaymakamı, yaptığı açıklamada bir çok antik kent, kaleye ve kültürel değerlere sahip Silifke’deki turizm potansiyelini ortaya çıkarmak için çalıştıklarını söyledi.
Cinbir, Silifke’nin 2 bin 693 kilometrekare alanı, 115 kilometre sahili, bu sahillerdeki koyları ve adalarıyla coğrafi güzellikleri içinde barındırdığını kaydetti.


YORUMLAR

  • 0 Yorum