Reklam

2. Uluslararası Enginar Festivali 'her Adımda Tarih Var'

2

2. Uluslararası Enginar Festivali 'her Adımda Tarih Var'
Editör: Karamanca
30 Nisan 2016 - 21:00




2. Uluslararası Urla Enginar Festivali’nde enginarın tüm lezzetlerinin dünyaya sunulduğu günün gecesinde 7 üreticinin birleşerek hayata geçirdiği Urla Şarap Üreticileri ve Bağcılık Derneği, "Her adımda tarih var" sloganıyla Urla Bağ Yolu Projesi’ni hayata geçirdi.
Düzenlenen yemekli geceye İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Emekli Korgeneral Cahit Sarsılmaz, Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Urla Jandarma Komutanı Binbaşı Cemil Erdemir, Uzunada Komutanı Albay Necati Koray Salar, Emniyet Müdürü Oğuzhan Şahin, Urla Şarap Üreticileri ve Bağcılık Derneği Can Ortabaş, Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı Ertuğrul Özkök, Belediye Meclis Üyeleri, 2. Uluslararası Enginar Festivali’ne katılan lezzet ustaları ve medya temsilcileri katıldı.
Urla ve Urla’daki bağcılığı anlatan Can Ortabaş, daha önceden bağların olduğu yerlerin bembeyaz toprak olduğunu söyledi. Ortabaş, “15 yıllık hayalimdi. Burada ağaç bile yoktu. Şimdi ise her yer yemyeşil. Buralarda binlerce yıl önce de bağcılık yapılmış. Biz o geleneği devam ettirmek istiyoruz. Çünkü yarımada toprakları buna çok müsait” şeklinde konuştu.
Can Ortabaş’ın sunumunun ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar konuşmalarını gerçekleştirdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum