Genç Mühendisler Türkiye'yi Temsil Etmek İçin Sponsor Arıyor

TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışları’ndan 2 yıl üst üste kupalarla dönen Çukurova Üniversitesi’nin Elektromobil Takımı, geliştirdikleri ’1

Genç Mühendisler Türkiye'yi Temsil Etmek İçin Sponsor Arıyor
Editör: Karamanca
29 Nisan 2016 - 15:00




TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışları’ndan 2 yıl üst üste kupalarla dönen Çukurova Üniversitesi’nin Elektromobil Takımı, geliştirdikleri ’1.5 Adana’ ve ’Akıncı’ isimli araçlarla 30 Haziran3 Temmuz tarihleri arasında İngiltere’de düzenlenecek Shell EcoMarathon’unda Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek için sponsorların desteğini bekliyor.
Geliştirdikleri yüksek teknolojili araçlar hakkında açıklama yapan takım lideri Onur Şen, 1.5 Adana ismini verdikleri aracın 1 TL ile 108 kilometre yol alırken, Akıncı isimli aracın ise 1 TL ile 166 kilometre yol alacak kapasitede olduğunu kaydetti. Şen, 1.5 Adana’nın maksimum hızının saatte 100 kilometre, Akıncı’nın 90 kilometre olduğunu belirtip bataryaların 34 saat içerisinde tam şarja ulaştığını anlattı. Akıncı’nın menzili 220 kilometreyken 1.5 Adana’nın menzili ise 142 kilometre.

“MADDİ MANEVİ DESTEK BEKLİYORUZ”
Her sene kendini geliştiren ve ARGE çalışmalarıyla birçok inovasyona imza attıklarına dikkat çeken Onur Şen, TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışları’nda 2 yıl üst üste kupa kazandıklarını hatırlattı. Şen, bu sene ise İngiltere’de düzenlenecek Shell EcoMarathon yarışlarına katılmaya hak kazandıklarını ifade ederek, “Bu proje ile alternatif enerji konusunda ülkemizde bilinç uyandırmayı, üniversitemizi, kentimizi ve ülkemizi başarıyla tanıtmayı hedefliyoruz. Bilimi, ilerlemeyi rehber alarak çıktığımız bu yolda sizlerin de biz gençlere maddi manevi tüm desteklerini bekliyoruz.”
Tamamı Çukurova Üniversitesi öğrencilerinden oluşan Elektromobil Takımı şöyle:
“Makine Mühendisleri Oğuzhan Ertaş, Hüsnü Eğitmen, Hamza Demir, Meltem Türkegün, Musa Batuhan Batu, Sercan Demirkıran, Otomotiv Mühendisleri Gökhan Uncuoğlu, Çağlar Saral, Durmuş Can Acer, Elektrik Elektronik Mühendisleri Yağmur Ekmekçi, Sedat Kudak, Serhat Arslan.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum