Gazetecilik Öğrencileri İspanya'ya Gidiyor

Seyhan ÇEP Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gazetecilik Alanı Öğrencileri “Dijital Medya Uygulamaları” isimli Proje kapsamında İspanya’ya gidiyor

Gazetecilik Öğrencileri İspanya'ya Gidiyor
Editör: Karamanca
29 Nisan 2016 - 15:00




Seyhan ÇEP Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gazetecilik Alanı Öğrencileri “Dijital Medya Uygulamaları” isimli Proje kapsamında İspanya’ya gidiyor.
Samsun Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ve Ulusal Ajans tarafından desteklenen “Dijital Medya Uygulamaları” isimli Erasmus+ Öğrenme Hareketliliği Projesi’ne Adana ÇEP Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Rize, Malatya, Elazığ, Mersin illerinden birer mesleki ve teknik anadolu lisesi ortak olarak katıldı. Proje çerçevesinde katılımcı öğrenci ve öğretmenler mayıs başında iki hafta süreyle İspanya’nın MalagaMarbella şehrinde eğitim görecekler.
Projeye Adana Seyhan ÇEP Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Gazetecilik Alanı Öğretmeni Bekir Dündar ve alan öğrencileri Gülter Demirel, Şeymanur Başsoy, Cenk Bilici, Burak Süsen ve Kevser Nur İltaş katılacak. Yine aynı proje kapmasında geçtiğimiz 824 Ocak tarihleri arasında Seyhan ÇEP Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi gazetecilik alanından 1 öğretmen ve 5 öğrenci eğitim almak üzere Polonya’nın Gorzow şehrine gitmişlerdi.
Proje hakkında bilgi veren ÇEP Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Uğur Özen, önceki yıllarda da farklı konularda hazırlanan projeler kapsamında öğrenci ve öğretmenlerinin farklı ülkelerde eğitim aldıklarını belirterek, bu projeyle de öğrencilerin Dijital Medya alanındaki güncel teknolojiye ulaşmaları sağlanarak bilgi ve tecrübelerinin artırılması, alanla ilgili yeni yöntem ve teknolojik gelişmelerin ülkemize taşınması, katılan öğrencilerin dil ve iletişim becerilerinin geliştirilmesinin hedeflendiğini kaydetti. Önümüzdeki yıllar için de proje çalışmalarının devam edeceğini belirten Özen, “Daha fazla sayıda öğrencimizin yurtdışına giderek mesleki ve kültürel açıdan kendilerini geliştirmelerini istiyoruz” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum