Toroslar Belediyesi'nin Ankara'daki Standına Yoğun İlgi

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, Ankara’da düzenlenen Mersin Tanıtım Günleri’nde açtığı stantta, ziyaretçilerine Mersin’in eşsiz lezzetlerinden cezerye, kerebiç, şalgam ve yayık ayranı ikramında bulundu

Toroslar Belediyesi'nin Ankara'daki Standına Yoğun İlgi
Editör: Karamanca
29 Nisan 2016 - 15:00




Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, Ankara’da düzenlenen Mersin Tanıtım Günleri’nde açtığı stantta, ziyaretçilerine Mersin’in eşsiz lezzetlerinden cezerye, kerebiç, şalgam ve yayık ayranı ikramında bulundu.
Toroslar Belediyesi’nin, Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde 28 Nisan1 Mayıs 2016 tarihleri arasında bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Mersin Tanıtım Günlerin’de açtığı stant, bu yıl da ziyaretçi akınına uğradı. Hem Ankaralılar hem de Ankara’da yaşayan Mersinlilerin ziyaret ettiği stantta, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’nın 12 yılda Toroslar’a kazandırdığı hizmetlerin yanı sıra ilçedeki kültürel zenginlikler ile yöresel yemeklerin anlatıldığı tanıtıcı görseller dağıtıldı. Toroslar Belediyesi halay ekibinin gösterileri, fuarı gezmeye gelenlerin yoğun ilgisini çekerken, oluşturulan Yörük Kültür Müzesi de ziyaretçilerden tam not aldı.
Standı ziyaret eden misafirlerle tek tek ilgilenen Başkan Tuna, Mersin’i ve Toroslar’ı en iyi şekilde tanıtmak amacıyla böyle bir etkinlikte yer almaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Mersin’in tarihi, kültürel ve coğrafi olarak zenginliklerle dolu bir kent olduğunu belirten Tuna, “Ankara’da bu yıl ikincisi düzenlenen Mersin tanıtım günlerinde Toroslar Belediyesi olarak biz de ilçemizi en iyi şekilde tanıtma fırsatı bulduk. İlçemizin el sanatları ve mutfak kültürü başta olmak üzere tarihi ve doğal güzelliklerine dikkat çekmeye çalıştık. Ankara’da yaşayan hemşehrilerimizin yanı sıra çok sayıda ziyaretçi standımıza yoğun ilgi gösterdi. Bu ilgi bizleri oldukça memnun etti. Organizasyonda emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlarımıza, sivil toplum teşkilatlarımıza, mesai arkadaşlarıma ve Mersin tanıtım günlerine ilgi gösteren Ankaralılara ve tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Öte yandan, Başbakan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, ‘Mersin Tanıtım Günleri’ne sunduğu katkılarından dolayı Başkan Hamit Tuna’ya teşekkür ederek, bir plaket takdim etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum