Reklam

Bakanlar, Kilis Belediyesini Ziyaret Etti

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ile Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Kilis Belediyesi’ni ziyaret ettiler

Bakanlar, Kilis Belediyesini Ziyaret Etti
Editör: Karamanca
29 Nisan 2016 - 14:30




Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ile Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Kilis Belediyesi’ni ziyaret ettiler.
Bakan Sema Ramazanoğlu ile Bakan Nabi Avcı, Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara’yı makamında ziyaret ettiler.Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu yaptığı konuşmada, son günlerde burada yaşanan bu füzelerin düşmesi ile ilgili yaşanan bazı gerginlikler ve stresle ilgili durumun yerinde görmek ve yerinde değerlendirmek üzere geldiklerini ifade ederek, “Sadece bakıp geri gidelim diye gelmedik, aynı zamanda çözümlerimizle beraber geldik bugün beraberimizde 50 saha çalışanı psikolog arkadaşımız, sosyal çalışmacımız pedagoglarımız ve sosyolog arkadaşlarımızla beraber geldik, onlarla birlikte sabahleyin ilk önce bir hizmet içi eğitim yaptık. Bugünden itibaren sahada çalışmaya başlayacaklar. Bugün ilk aile ziyaretlerimizi bu arkadaşlarımızla beraber yaptık ailelerimizi ziyaret ettik. Bu ailelerimizle neler yapacağımıza dair çalışma örnekleri verdik, ve ailelerimizi ziyaret ederken ben bir bakan olarak ziyaret etmedim, bir doktor olarak bir psikolog olarak, bir saha sosyal çalışanı olarak ailelerini ziyaret ettik. Yanımda da diğer çalışma arkadaşlarım bulunuyordu bu ziyaretlerde ailelerimize rehberlik hizmetlerimiz ve Psikoterapi çalışmalarımız yaptık. Önümüzdeki günlerde bu beraber geldiğim ekip burada sahadaki çalışmaları devam edecekler. Öteki taraftan Kilis için başka bir müjde daha vermek istiyorum Bu bizim saha çalışmalarımız daha büyük bir Türkiye projemiz var Bu projenin bir yeni açılımı olarak Kilis’te de, bu projemizi bir ayağını burada başlatmış olduğu bu projemizin ismi Aile Sosyal Destek Projesi (ASDEP), bu projemizde saha çalışanlarımıza aile danışmanı diyoruz” dedi.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da, “Son olaylara rağmen bütün bu yaşanan tedirginliklere rağmen Kilisli çocuklarımızı ve öğretmenlerimizi ve öğrenci velilerimiz bu başarılarını hamdolsun sürdürüyorlar. Bu günler geçecek bu sıkıntılı günler geçecek, devletimiz her türlü imkanlarıyla vatandaşımızın yanındadır. Öğretmenlerimizin bu alanda bu konuyla ilgili çocuk ve velilerle ilişkilerinde dikkat etmesi gereken bu özel durumla ilgili gerekli tedbirleri gözden geçirdik. Kilis’teki eğitim başarısı Türkiye ortalamasının üzerinde başarılı bir il. Son olaylara rağmen tüm yaşanan tedirginliklere rağmen Kilisli çocuklar ve öğretmenler başarılarını sürdürüyor. Bu günler geçecek inşallah, bu terörist saldırıların minimize edilmesi için gerekli çalışmalar yapılıyor. Bunların eğitime olumsuz yansımaması için de tüm bakanlıklar, devlet tüm imkanlarıyla Kilis’te ne yapılması gerekiyorsa bunun hazırlığı ve uygulaması içerisindedir” diye konuştu.
Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, yaptığı konuşmada, “Kilis 93 bin 300 nüfusuna sahip olmasına rağmen kendi nüfusundan fazla yaklaşık 130 bin Suriyeli kardeşine ev sahipliği yapıyor. Fakat ne yazık ki son zamanlarda Kilis’in, barışını Türkiye’nin büyümesini ülkenin gelişmesini kıskanan bazı dış güçlerin ve onların mihrakları olan terör örgütlerinin ülkemize ve ilimize yönelik terör faaliyetleri meydana geldi. Bundan dolayı da Kilis sıkıntılı bir dönem yaşıyor. Kilis ilk kurulduğundan bu yana nasıl çeşitli sıkıntılar yaşamışsa Kurtuluş Savaşı’nda ilk milli mücadeleyi buradan başlatıp ayakta kalmış ve bunu başarmışsa, biz bunu da başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız Sayın bakanlarımızın destekleriyle açacağız. Biz burada dimdik ayaktayız. Ama şunu istiyoruz Kilis’in en büyük isteği, hükümetinin kendi devletinin kendi yanında olduğunu hissettirmesidir. Kilis devletçi bir yapıdır hiçbir zaman devleti ile karşı karşıya gelmemiştir. 12 Eylül’deki Hapise düşmesinde bile hiçbir şekilde devleti ile karşı karşıya gelmemiştir. Bizim Kürt’ümüz de Türk’ümüz de devletçidir” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum