Reklam

Erzurum'da Erken Çocukluk Dönemi Psikososyal Gelişim Tarama Ve İzleme Merkezi Açıldı

Erzurum’da Erken Çocukluk Dönemi Psikososyal Gelişim Tarama ve İzleme Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı

Erzurum'da Erken Çocukluk Dönemi Psikososyal Gelişim Tarama Ve İzleme Merkezi Açıldı
Editör: Karamanca
29 Nisan 2016 - 13:30




Erzurum’da Erken Çocukluk Dönemi Psikososyal Gelişim Tarama ve İzleme Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Açılışa Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Mevlüt Doğan, Aziziye Kaymakamı Zafer Öz, Bölge Adliyeler Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Fazlı Erdoğan, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Onur Burak Dursun, Erzurum Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mahmut Uçar ve davetliler katıldı.
Açılış konuşması yapan Erzurum Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mahmut Uçar,
“Sağlık Bakanlığımız bireylerin sadece fiziksel bakımdan değil psikolojik olarak ta tam bir iyilik hali içerisinde olmaları için çalışmalarını sürdürmektedir. Bu kapsamda çocuklarımızın psikososyal gelişimini taramak ve uygun tedavi için gerekli yönlendirmeleri yapmak amacıyla hizmete sunduğumuz merkezimizin bilimsel alt yapısı Atatürk Üniversitesi , fiziksel koşulları Erzurum Halk Sağlığı müdürlüğümüz tarafından oluşturarak hizmete geçirilmiştir. Bu anlamda bu fikrin oluşup gelişmesi ve ilimizde hayat bulması noktasında değerli katkılarından dolayı Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı hocalarımıza ayrıca şükranlarımızı sunuyorum. Bölgemizde alanında ilk ve tek olan merkezimizde insan gelişiminin en önemli dönemi olan 05 yaştaki çocukların zihinsel, sosyal ve motor becerilerinin gelişimi değerlendirilerek; bu yaş döneminde görülebilecek ruhsal sorunları tespit edip erken dönemde gerekli önlemlerin alınması amaçlanmaktadır. Bu amaçla ilimizde uygun yaş aralığındaki çocuklarımız Aile hekimleri ile irtibata geçilerek tespit edilmekte, merkezimizdeki görevliler tarafından ebeveynleri ile temas kurularak gerekli bilgilendirme yapılmakta ve çocuklarımız ebeveynleri refakatinde merkezimize getirilmektedirler. Yine buradaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adreslerine geri bırakılmaktadırlar. Şunu da belirtmeliyim ki tüm bu işlemlerimiz vatandaşlarımıza tamamen ücretsiz olarak sunulmaktadır. Bugün resmi açılışı için bir araya geldiğimiz merkezimiz Kasım 2015 tarihinden itibaren hizmetlerine başlamış olup, bu güne kadar uygun yaş aralığında ki 352 çocuğumuzun taraması yapılmıştır. Bu çocuklarımızın 42 tanesi şüpheli tanı ile ileri merkeze sevk edilmiş, bunlardan da 3 tanesi ileri merkezde otizm tanısı almıştır.” diye konuştu.
Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak’ta, “Belki bakıldığı zaman devasa bir kuruluşun açılışı yapılmıyor. Önemi açısından inanın çok çok ehemmiyetli diye gösterilen çok şaşaalı açılışlar yapılan tesislerden çok çok daha önemli bir merkez açılışı yapılıyor. Emek veren herkesi canı gönülden kutluyorum. Üniversitedeki hocalarımızı kutluyorum. Halk Sağlığı Müdürümüze teşekkür ederim. Ciğer paremiz olarak o çocuklarımızın uzun vadede ne ile karşılaştıklarını bilmeden büyütüyoruz. Umulmadık bir zaman dada bir hastalıkla veya başka bir teşhis ile karşı karşıya kalıyorlar. Halbuki 05 yaş aralığındaki bu merkezlerde ücretsiz olarak tarafımızdan sağlanarak verilecek bu hizmet hakikaten takdire şayandır”’ dedi.
Konuşmalardan sonra açılış kurdelesi kesildi ve sağlık merkezi hakkında gezilerek bilgi alındı.
Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Onur Burak Dursun davetlilere yapılan hizmetler hakkında bilgi verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum