Altındağ Belediyesi 2016 Tretuvar Döşeme Çalışmaları Başladı

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, "Mevsim koşullarının düzelmesiyle birlikte,hem asfalt hem kaldırım çalışmlarımız hız kazanacak" dedi

Altındağ Belediyesi 2016 Tretuvar Döşeme Çalışmaları Başladı
Editör: Karamanca
29 Nisan 2016 - 11:00




Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, "Mevsim koşullarının düzelmesiyle birlikte,hem asfalt hem kaldırım çalışmlarımız hız kazanacak" dedi.
2015 yılında 40 bin metre bordür ve 60 bin metrekare tretuvar döşeyerek Altındağ’a daha estetik bir görünüm kazandıran Altındağ Belediyesi, 2016 yılı çalışmalarına başladı. Altındağ Belediyesi’nin gerçekleştirdiği çalışmalarla cadde ve sokaklar daha estetik bir görünüme kavuşurken, yayaların ulaşımı ise daha kolay bir hale geldi. Ali Ersoy, Beşikkaya, Güneşevler, Gülpınar, Gültepe ve Karapürçek Mahalleleri’nde gerçekleşen kaldırım çalışmalarının, Altındağ’ın tüm mahallelerinde devam edeceğini söyleyen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, gelişen Altındağ’a uygun yollar ve kaldırımlar yaptıklarının altını çizerek, geçen sene Altındağ’da 17 km yeni yol açıldığını, açılan toplam yeni yol uzunluğunun ise 352 km’yi bulduğunu hatırlattı. Tiryaki, mevsim koşullarının düzelmesiyle birlikte, hem asfalt hem kaldırım çalışmalarının hız kazanacağını ifade etti.
2016 yılında ilçe genelini kapsayan çalışmalarda tam 50 bin metrekare tretuvar kullanılacak. Bordür çalışmalarında ise bu rakam 40 bin metreyi bulacak. Altındağ Belediyesi, engelli ulaşımını daha kolay bir hale getirmek için , bu yıl ilçeye 30 bin metre engelli taşı döşeyecek. Oldukça titiz bir şekilde gerçekleştirilen çalışmalarda, diğer yıllardan farklı olarak, bu yıl tretuvarın altına 10 santimetrelik bir beton dökülecek. Amaç çöküntü ve hasarları ortadan kaldırmak.
Yılda yaklaşık 20 bin metrekare engelli yürüyüş yolu yapan Altındağ Belediyesi, engelli yasasına uygun olarak çalışıyor ve engelli kaldırımlarını 15 santimetre yüksekliğinde yaparak, engellilere en uygun ulaşım imkânını sunuyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları