Reklam

Başkan Yanılmaz'dan 'fabrika' Değerlendirmesi

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Elazığ Altınova Çimento fabrikasının taşınmasının şehrin geleceği açısından önem taşıdığını belirterek, şartların oluşmasıyla fabrika için yer değişikliğinin gerçekleşeceğine inandığını söyledi

Başkan Yanılmaz'dan 'fabrika' Değerlendirmesi
Editör: Karamanca
29 Nisan 2016 - 09:30




Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Elazığ Altınova Çimento fabrikasının taşınmasının şehrin geleceği açısından önem taşıdığını belirterek, şartların oluşmasıyla fabrika için yer değişikliğinin gerçekleşeceğine inandığını söyledi. Kent merkezinde çimento fabrikasının bağlı bulunduğu Çimentaş Group’un Yönetim Kurulu Üyesi Taha Aksoy, Ceo’su Paolo Zugura, CFO’su Ali İhsan Özgürman, Kurumsal İlişkiler Direktörü Andrea Colucci ve Elazığ Fabrika Müdürü Yasin Sarıçamlık, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ı ziyaret etti.
Çimentaş Group Yönetim Kurulu Üyesi Taha Aksoy, Elazığ gündeminde yer alan çimento fabrikasının taşınmasına ilişkin gerçekleştirdikleri temaslara dair bir değerlendirmede bulundu. Aksoy değerlendirmesinde, “Basın mensupları ile gerçekleştirdiğimiz buluşmada, bize ’Belediye Başkanımız çimento fabrikasının yerinin değişmesiyle ilgili 2,5 3 yıllık bir süreye ihtiyaç olduğunu söylemişti. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz.’ diye sordular. Bizde dedik ki eski dönemin Valisi Ömer Faruk Koçak ve Belediye Başkanımız Mücahit Yanılmaz ile bir araya geldik, konuştuk. Genel kanaat yerin değerlendirilmesi yolu ile bu işin kurtarılabileceği şeklindedir. Başkanın söylediği son derece doğrudur. Yeni bir fabrika inşa edilerek, sonra bu fabrikanın taşınması gerekiyor. Gerçekleşecek mutabakatın ardından bunun gerçekleşme süresi 2,5 yıl ile 3 senedir” dedi.

“HERKESİN FEDAKARLIK YAPMASI GEREKİYOR”
Elazığ’daki sanayi tesislerinin kendileri büyük önem arz ettiğine vurgu yapan Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ise, “Çimento fabrikası, şeker fabrikası gibi fabrikaların Elazığ’da artmasını istiyoruz. Bu noktayı şehrimiz için fazlasıyla önemsiyoruz. Çimento fabrikasının taşınmasına ilişkin ilk görüşmelerini geçmişte Çimentaş Group Türkiye Temsilcisi Ali Özinönü ile yaptık. Ali Bey ile birkaç kez görüştük. Taşınma ile ilgili konuların teferruatını görüştük. Yol haritasını belirledik, bu yol haritasının içinde de yürüyüşümüzü belirledik. Fabrikanın başka bir yere taşınması görüşünü ilk kez fabrika yönetiminden Ali Özinönü bey telaffuz etti. Ali Bey’in bu görüşünü destekler mahiyette bizlerin de açıklamaları oldu. Ankara’daki bir toplantıda çimento fabrikasının taşınması için bir kaç yer belirlemiştik. Ali Bey onlardan birinin uygun olduğunu oradaki toplantıda belirlemişti” diye konuştu.
Her ticari kuruluşun aynı zamanda bir sosyal kuruluş olduğunu ifade eden Yanılmaz, şunları kaydetti:
“Bir kuruluşun ticari kuruluş olması, çevresini ihmal edeceği anlamına gelmez. Ben de çimento fabrikası yönetiminin ne olursa olsun biz burada işimize devam edeceğiz mantığı içerisinde olabileceğine ihtimal vermiyorum, zaten böyle de değildir. Bu şehrin gelecek 100 yılını, 200 yılını düşünmek istiyorsak ki ben bunu düşünüyorum, fabrikanın buradan taşınması lazım. Yani herkesin bu noktada fedakarlık yapması gerekiyor. Fedakarlığın oranı bir tarafta yüzde 30, bir tarafta yüzde 20 olabilir. Ama herkesin bir fedakarlık yapması lazım. Biz sanayinin buradan gitmesini asla arzu etmiyoruz. Elazığ’a yeni sanayi tesislerinin gelmesini istiyoruz. Şehrin geleceği açısından fabrikaya ilişkin yer değişikliğinin gerekliliğine inanıyorum. Biliyorum ki sizler de buna inanıyorsunuz. Şartlar oluştuğunda da bunun olacağına inanıyorum. O şartları birlikte oluşturacağız. O süreci birlikte idare edeceğiz.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum