Reklam

Polisler Nefret Suçlarına Karşı Eğitildi

Polis Akademisi’nin nefret suçları ile mücadelede polisin başarı düzeyini arttırmak amacıyla Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) İnsan Hakları ve Demokratik Kurumlar Bürosu (ODHIR) ile ortaklaşa başlattığı “Kolluk Kuvvetler İçin Nefret Suçlarına Karşı Eğiticilerin Eğitimi” programı tamamlandı

Polisler Nefret Suçlarına Karşı Eğitildi
Editör: Karamanca
28 Nisan 2016 - 18:00




Polis Akademisi’nin nefret suçları ile mücadelede polisin başarı düzeyini arttırmak amacıyla Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) İnsan Hakları ve Demokratik Kurumlar Bürosu (ODHIR) ile ortaklaşa başlattığı “Kolluk Kuvvetler İçin Nefret Suçlarına Karşı Eğiticilerin Eğitimi” programı tamamlandı.
Polis Akademisi’nin nefret suçlarının önüne geçmek amacıyla AGİT İnsan Hakları ve Demokratik Kurumlar Bürosu ile başlattığı “Kolluk Kuvvetleri İçin Nefret Suçlarına Karşı Eğiticilerin Eğitimi” programı tamamlandı. Polis Akademisi Başkanlığı Anıttepe Kampüsü’nde iki gün eğitim gören 60 kursiyeri temsilen 6 kursiyere sertifikaları verildi. Programa, Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak, AGİT eğitmenleri, kursiyerler ve birçok emniyet mensubu katıldı.
Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak, Polis Akademisi Başkanlığı olarak daha güvenli bir Türkiye ve dünya için tüm gayretleriyle çalıştıklarını belirterek, bu amaçla ulusal ve uluslararası kuruluşlarla işbirliğine büyük önem verdiklerini söyledi. Polisin ihtiyaç duyduğu alanlarda ve toplumun düzenini bozan her türlü eylem ile daha etkin mücadele için bilimsel araştırmalar yaptıklarını dile getiren Çolak, “Temel polis eğitimi, hizmetiçi eğitim ve ulusal ve uluslararası eğitim faaliyetleri yürütüyoruz. Her eğitimi ayrı bir önem vererek, eğitimlerin hem kursiyerler hem de eğiticiler açısından yeni kazanımlara vesile olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

“NEFRET SUÇLARI EĞİTİM MODÜLÜNÜ POLİS AKADEMİSİ OLARAK BİZ DE DİĞER ÜLKELERE VERMEYE BAŞLAYACAĞIZ”
Bugün pek çok gelişmiş ülkenin nefret suçları gibi büyük bir güvenlik sorunu ile karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Çolak şunları söyledi:
“Ülkemiz büyük bir imparatorluk mirasçısı olarak farklılıklar ile iç içe yaşaya gelmiştir. Bu nedenle toplum nezdinden farklılığa yönelik bir hoşgörü kültüre yerleşmiş durumdadır. Türkiye’de nefret suçlarının önlenmesi için verilen mücadelenin daha etkin bir şekilde yürütülmesini sağlamak ve kolluk personelinin nefret suçları konusunda farkındalığını arttırmaya çalışıyoruz. Bu amacıyla başkanlığımız ile AGİT İnsan Hakları Ofisi arasında mutabakat zaptı imzalandı. Bugün, bu mutabakat zaptına uygun olarak Emniyet Teşkilatı mensubu 60 meslektaşımız, ‘Yasa Uygulayıcıları İçin Nefret Suçlarına Karşı Eğiticilerin Eğitimi’ni tamamladı. Bir sonraki aşamada ise bu eğiticilerimiz tüm emniyet teşkilatının eğitimde rol alacaklardır. Ayrıca bu eğitim sonunda nefret suçları eğitim modülünü Polis Akademisi olarak biz de diğer ülkelere vermeye başlayacağız.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum