Türkçe Öğrenen Mültecilere Sertifikaları Verildi

Karaman Belediyesi ile Kent Konseyi tarafından düzenlenen Türkçe dil kursunu bitiren mültecilere sertifikaları düzenlenen törenle verildi

Türkçe Öğrenen Mültecilere Sertifikaları Verildi
Editör: Karamanca
26 Nisan 2016 - 13:00




Karaman Belediyesi ile Kent Konseyi tarafından düzenlenen Türkçe dil kursunu bitiren mültecilere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.
Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşen törene Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ile Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven ve sertifika alacak olan mülteciler katıldı. Törende konuşan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, “Sizleri burada görmekten dolayı çok mutluyum. Şehrimize, ülkemize hoş geldiniz. Karaman’ın tarihi çok eskilere dayanmaktadır. Birçok düşünüre ve önemli insanlara ev sahipliği yapmıştır. Bu şehir sevgi ve hoşgörü şehridir. Bu şehir masumlara ve mazlumlara kucak açan bir şehirdir. Sizlerle birlikte çok güzel yarınlar yaşamayı diliyoruz. Kent konseyimiz tarafından gerçekleştirilen Türkçe dil kursumuz sizlere faydalı olabilmişse ne mutlu bizlere. Karaman olarak sizler için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Filistin’den, Yemen’den, Sudan’dan, Somali’den, Irak’tan, Suriye’den gelmiş bütün muhacir kardeşlerimize kardeşlik etmekten onur duyuyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından kursu başarıyla bitiren mültecilere sertifikaları Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ve Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven tarafından verildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum