Reklam

Özgecan'ın Katilini Öldüren Gültekin Alan'dan Açıklama

Özgecan Aslan’ın katilini öldüren Gültekin Alan, “Tecavüzcüler, istismarcılar, kadın katilleri ve satıcıları bilsinler ki en güvenli cezaevinde bile rahat huzur yok, gizlenecek saklanacak yer yok

Özgecan'ın Katilini Öldüren Gültekin Alan'dan Açıklama
Editör: Karamanca
26 Nisan 2016 - 11:00




Özgecan Aslan’ın katilini öldüren Gültekin Alan, “Tecavüzcüler, istismarcılar, kadın katilleri ve satıcıları bilsinler ki en güvenli cezaevinde bile rahat huzur yok, gizlenecek saklanacak yer yok. Ben bir kampanya başlattım. Herkes evinin önünü süpürecektir” dedi.
Özgecan Aslan’ın katilini öldüren Gültekin Alan’ı Diyarbakır D Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda ziyaret eden kardeşi Teyfik Alan, sosyal medya hesabından ağabeyinin cinayetle ilgili mesajını paylaştı.
Özgecan’ın katili Suphi Altındöken’i cezaevinde öldüren hükümlü Gültekin Alan, Diyarbakır D Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na nakledilmişti. Diyarbakır’a giden Teyfik Alan, ağabeyi ile cezaevinde görüştükten sonra sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yaptı. Alan, ağabeyi Gültekin Alan’la ilgili şu ifadelere yer verdi:
“11 Nisan 2016 tarihindeki olayı devlete karşı yapmadığı mı, devleti zafiyete uğratmak için yapmadığı mı bağıra bağıra söyledim zira devletim başımın tacıdır. Olayda kullandığım silahın temini ve cezaevine girişinde TSK’nın ve cezaevi personelinin ilgisi ve alakası bulunmamaktadır. Orada vurulacak birileri vardı, onları da ben vurdum. Ben bu eylemi kamu vicdanını ve onurlu kadınlarımızın feryadına ve çığlığına ses vermek olarak adlandırıyorum. Tecavüzcüler, istismarcılar, kadın katilleri ve satıcıları bilsinler ki en güvenli cezaevinde bile rahat huzur yok, gizlenecek saklanacak yer yok. Ben bir kampanya başlattım. Herkes evinin önünü süpürecektir. Halkıma saygı ve sevgilerimi sunar, bulunduğum Diyarbakır halkı ve ceza evi personeline gösterdikleri ilgiden dolayı şükranlarımı bir borç bilirim. D Tipi Kapalı Cezaevi Diyarbakır Gültekin Alan.”
Çeşitli suçlardan 50 yıla hükümlü 46 yaşındaki Gültekin Alan, daha önce Tokat merkez Zile ilçesi, İstanbul, İzmir ve Adana’daki cezaevlerinde kalmıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum