Reklam

CHP'li Gençler Taleplerini Açıkladı

Gençlik Kolları İl Başkanları toplantısı Gençlik Kolları Genel Sekreteri

CHP'li Gençler Taleplerini Açıkladı
Editör: Karamanca
26 Nisan 2016 - 09:09




CHP Gençlik Kolları İl Başkanları Nevşehir'de toplanarak kampa girdi.

CHP Karaman Gençlik Kolları İl Başkanı Yusuf Baştuğ, Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz Başkanlığında 23 - 24 Nisan tarihleri arasında 2 günlük kampa girerek Nevşehir'de il başkanları toplantısına katıldı.

 

CHP’li Gençler, Nevşehir hükümet meydanında Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Gençlik Kolları İl Başkanları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı programını gerçekleştirdikten sonra,

 

Gençlik Kolları İl Başkanları toplantısı Gençlik Kolları Genel Sekreteri Genç Osman Killik'in üç aylık faaliyet raporunu sunması ile başladı.

 

Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre YILMAZ;

"Başka Bir Gelecek Mümkün" adıyla taleplerini içeren şu bildiriyi okudu:

“Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Örgütleri il başkanları olarak örgütlerimize ve kamuoyuna Mehmet Zeki Tekiner'in memleketi Nevşehir'den bildiriyoruz: Biz, Kurtuluş Savaşı'nı verip Cumhuriyet'i kuranların devrimci çocukları, 68 kuşağının evlatları, Gezi'nin ta kendisiyiz. Biz, paylaşarak, dayanışarak çoğalıp güçlenenleriz. Biz, işçi olup sömürülenler, işsiz kalıp umutsuzlaştırılmak istenenler, öğrenci olup özgür üniversiteden mahrum bırakılanlarız. Biz, diktaya başkaldıranlarız.

 

Biz, ne siyaset dışında ne de siyaset içinde el pençe divan durmayanlarız. Biz, Cumhuriyet Halk Partisi'nin yarını değil, bugünüyüz. Biz, sadece Cumhuriyet Halk Partisi'nin değil, Türkiye'nin de yarını değil, bugünüyüz. Biz, sadece bayrak asıp pankart yapanlar değil, aynı zamanda siyaset üretip Türkiye'nin sorunlarına çözüm üretenleriz. Biz, gericiliğe ve piyasacılığa karşı, saraya ve başkanlığa karşı; diktaya karşı olanlarız.

 

Ve biz, eşit, adil ve özgür Türkiye'yi, "Başka Bir Geleceği" kuracak olanlarız. Biz, kadınıyla, erkeğiyle, barışı bu topraklara getirecek olanlarız. Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Örgütleri olarak, haklarımızın ve gücümüzün bilincindeyiz. Bugün, her bir üyemiz ve yöneticimizle omuz omuzayız. Ve diyoruz ki; 1980 öncesinde kazanmış olduğumuz haklarımızı geri istiyoruz! Parti politikalarının bizden habersiz belirlenmesini istemiyoruz! Gençlik kolları kotasını doldurup kotalara sığmayacak, nitelikli ve siyaseti iyi bilen kadrolarımız var. Bu kotaların uygulanmasını ve artırılmasını istiyoruz. Hakkımız olan ve tüzükte yer alan bütçemizi istiyoruz!

 

SÖZÜMÜZDÜR,

Artık herkes tarafından bilinsin ki; sıra artık gençlik örgütlerinindedir. Bir genç için öncelik, Cumhuriyet Halk Partili genç yoldaşından başkası değildir. Cumhuriyet Halk Partisi'nin öz gücü de, Cumhuriyet Halk Partili gençlerden başkası olamaz.

Bundan böyle her bir CHP'li genç olarak büyüklerimizden gördüğümüz yanlışları yapmak yerine, bir olup idealleri uğruna siyaset yapacak ve gerekirse bu hakları örgütlü mücadeleyle, söke söke alacağız. Gençlik mücadelesinin önündeki kimseyi de tanımayacağız. Partide, parti dışında; ülkede, yurt dışında tekrar ve tekrar söylüyoruz; başka bir gelecek, başka bir siyaset mümkün!" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum