KMÜ'de Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Merkezi Açıldı

Programın açılış konuşmasını yapan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen üniversitelerin

KMÜ'de Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Merkezi Açıldı
Editör: Karamanca
26 Nisan 2016 - 09:08




Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezinin (BİLTEM) açılışı gerçekleştirildi. Açılış programına Karaman Valisi Murat Koca, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Yıldırım ve Prof. Dr. Osman Çevik, KMÜ BİLTEM Müdürü Doç. Dr. Ceren Bayraç, il müdürleri, sanayiciler ve işadamları, davetliler ve üniversite personeli katıldı. 

“Ortak aklı kullanarak birlik içinde var olmak zorundayız”

Programın açılış konuşmasını yapan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen üniversitelerin temel iki görevi bulunduğunu ve bunların eğitim-öğretim ile bilgi üretmek olduğunu söyledi. Üniversitelerin bu görevlerinin yanı sıra bulundukları şehirlerde bölgenin gelişimine katkı sağlaması gerektiğini de dile getiren Prof. Dr. Sabri Gökmen, “Henüz çiçeği burnunda olan üniversitemiz ‘sıradan değil, aranan üniversite’ olma hedefi doğrultusunda sağlam adımlarla gelişmeye devam ediyor. Üniversitelerin gelişmişliği ile bulundukları bölgelerin gelişmişliği arasında paralellik olduğunu görmekteyiz. Hiçbirimiz hepimiz kadar akıllı olamayız. Dolayısıyla ortak aklı kullanarak birlik içinde var olmak zorundayız.” dedi. 

BİLTEM’in kuruluş aşaması ve amaçları hakkında da bilgi veren Prof. Dr. Gökmen konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sanayi ve özel sektördeki bilimsel ve teknolojik araştırma, analiz, eğitim ve ölçüm hizmetlerini yerine getirmeyi, aynı zamanda üniversitenin uygulamaları ve disiplinler arası alanlardaki faaliyetlerini bir merkezden organize etmeyi amaçladık. Merkezimizde bulunan dokuz ayrı laboratuvarda toprak ve su tayininden tutun da yüksek saflıkta azot gazından ultra saf su tayinine kadar pek çok analiz gerçekleştirilebilmektedir. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca merkezimizin şehrimize ve bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

“KMÜ, en yenilikçi ve girişimci üniversiteler sıralamasında iki kez ilk 50’de yer aldı” 

Açılışta söz alan KMÜ Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yıldırım ise 2007 yılında kurulan üniversiteler arasında öğretim üyesi başına düşen proje sayısında KMÜ’nün birinci sırada yer aldığını söyleyerek, “Üniversitemiz son dört yıldır en yenilikçi ve girişimci üniversiteler sıralamasında iki kez ilk 50’de yer aldı. İnşallah bu yıl da aynı başarıyı tekrarlayacağız. Bu başarı üniversitemizin Ar-Ge altyapısının çok güçlü olduğunu ve akademisyenlerimizin yoğun çabalarını gösteriyor. 16 milyon TL’ye yakın bir proje bütçemiz var ve bu rakam oldukça değerli bir rakam. Bu rakam aynı zamanda bizim yaptığımız yatırımın fazlasıyla geriye döndüğünün de göstergesidir.” dedi.  

Katılımcıların merak ettikleri soruların yanıtlanmasının ardından KMÜ Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezinin açılışı gerçekleştirildi. Kurdele kesimiyle birlikte açılışa katılan davetliler merkezi gezerek akademisyenlerden cihazlar ve faaliyetler hakkında bilgi aldılar. 

Açılış programı teknik gezinin ardından sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum