Reklam

Karşıyakalılara E-devlet Hizmeti

Karşıyakalılar artık sicil, beyan, tahakkuk ve tahsilat bilgisi sorgulama gibi işlemlerini belediyeye gitmeden, internet üzerinden gerçekleştirebilecek

Karşıyakalılara E-devlet Hizmeti
Editör: Karamanca
03 Mart 2016 - 08:30




Karşıyakalılar artık sicil, beyan, tahakkuk ve tahsilat bilgisi sorgulama gibi işlemlerini belediyeye gitmeden, internet üzerinden gerçekleştirebilecek.
Bilişim teknolojilerinden yararlanarak daha hızlı ve kolay ulaşılabilir hizmet sunmayı hedefleyen Karşıyaka Belediyesi, eDevlet uygulamasına katıldı. Karşıyakalılar bu uygulama aracılığıyla sicil, beyan, tahakkuk ve tahsilat bilgisi sorgulama gibi işlemleri belediyeye gitmeden,internet üzerinden gerçekleştirebiliyor.
GÜVENLİ BİLGİ PAYLAŞIMI
Vatandaşların belediye hizmetlerine elektronik ortamda ulaşabilmesi için daha önce ‘ebelediye’ uygulamasını başlatan Karşıyaka Belediyesi, bu kez de ‘edevlet’ sistemine dahil oldu. Karşıyakalılar; kamu kurumları ile vatandaşlar arasında güvenli bilgi paylaşımı esasına dayanan eDevlet sistemine, ‘www.turkiye.gov.tr/karsiyakabelediyesi’ adresi üzerinden bağlanabiliyor. Uygulamaya giriş için, TC kimlik numarası ve eDevlet şifresi yeterli oluyor. Sistem üzerinden; arsa rayiç değerleri ile beyan, sicil, tahakkuk ve tahsilat bilgisi sorgulama işlemleri yapılabiliyor. Giriş sayfasından, eDevlet sistemiyle entegre hale getirilen ‘eBelediye’ uygulamasına da bağlanılabiliyor.
EBELEDİYE UYGULAMASI
Karşıyaka Belediyesi’nin ‘www.karsiyaka.bel.tr’ web adresinde sunulan eBelediye hizmeti kapsamında ise, çeşitli sorgulama ve ödeme işlemleri yapılabiliyor. Sorgulama bölümünde; borç, vergi affı bilgileri, arsa rayiç değerleri, inşaat maliyet bedelleri, bina aşınma oranları, çevre temizlik tarifeleri, evrak takip, nikah dairesi, encümen kararları, meclis kararları ile emlak beyan bilgilerine ulaşabiliyor. Ödeme menüsünden de borç sorgulaması ve ödeme yapılabiliyor, ödeme bilgileri ile hesap bilgileri takip edilebiliyor.
SIRA BEKLEMEK, ZAMAN KAYBI YOK
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Vatandaşlarımızın hizmetlerimize belediye binasına gelmelerine gerek kalmadan kolayca ulaşabilmelerini sağlamak adına, bilişim teknolojilerinin tüm imkanlarından yararlanmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda, belediyemizi edevlet uygulamasına da taşıdık. Karşıyakalılar artık sıra beklemeden, zaman kaybetmeden, internet bağlantısı olan herhangi bir noktadan sisteme giriş yaparak ilgili hizmetleri alabiliyor. Bu uygulama, vatandaşlarımıza olduğu kadar, kamusal kaynakların tasarrufu noktasında bize de yarar sağlıyor. Tüm vatandaşlarımız hem eDevlet hem de eBelediye uygulamalarını gönül rahatlığıyla ve güvenle kullanabilir” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum