Reklam

Selvi, 'mersin'e İkinci Bir Oto Galericiler Sitesi Gerekiyor'

Mersin Oto Galericileri Derneği (MOGDER) Başkanı Bekir Selvi, Mersin’e ikinci bir oto galericiler sitesi gerektiğini söyledi

Selvi, 'mersin'e İkinci Bir Oto Galericiler Sitesi Gerekiyor'
Editör: Karamanca
22 Şubat 2016 - 10:00




Mersin Oto Galericileri Derneği (MOGDER) Başkanı Bekir Selvi, Mersin’e ikinci bir oto galericiler sitesi gerektiğini söyledi.
Toroslar bölgesine açılan oto galericiler sitesinin ulaşım ve lokasyon olarak aykırı bir bölgede olduğunu savunan Selvi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın izni ile kente ikinci bir oto galericiler sitesi kazandıracaklarını belirtti. Mega kent olma yolunda ilerleyen bir şehrin ikinci bir oto galericiler sitesinin olması gerektiğine vurgu yapan Selvi, "Biliyorsunuz ki, 34 yıldan bu yana uğraş verdiğimiz oto galericiler sitesi kurulması hususunda bir yer sorunumuz var. Bu yer sorunu Mezitli bölgesinde veya Yenişehir bölgesinde, yani nüfusu 100 bini geçen ilçelerde, ikinci bir oto galericiler sitesi açılması valilik tarafından açıklanmasına rağmen henüz çözüme ulaşmadı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız da konunun bilincinde. Mersin, mega kent olma yolunda ilerleyen bir şehirdir. Diğer illerimize baktığımızda, ikinci bir oto galericiler sitesine sahip olan birçok şehir var. Mersin’in nüfusu 2 milyona yaklaştı ve Mersin gibi bir kente ikinci bir oto galericiler sitesinin yapılması gerektiğini defalarca vurguladık ve vurgulamaya devam ediyoruz. Biz Toroslar bölgesinde açılan siteye kesinlikle karşı değiliz. Biz istiyoruz ki, Mersin gibi bir şehrin doğusunda bir oto galericiler sitesi varsa ikinci siteyi de batısına yapalım" dedi.
Lokasyon olarak en yakın yerin Mezitli veya Davultepe bölgesi olacağını dile getiren Selvi, 138 üyeden oluşan Mersin Oto Galericiler Derneği olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın izni ile ikinci bir oto galericiler sitesini Mersin’e kazandırmak istediklerini vurguladı.
Yerel yönetimlerin oto galericiler sitesine yaklaşımını değerlendiren Selvi, Mersin Büyükşehir Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın ikinci bir oto galericiler sitesinin açılması hususunda vermiş olduğu söze değinerek şu ifadelere yer verdi; "Biz Mezitli Belediye Başkanımızla birlikte sürekli istişare hali içerisindeyiz ve bize Mezitli bölgesinden 200 dönümlük bir arazi ayrılmış vaziyette idi. Bunun 100 dönümü oto galericileri için, 50 dönümü mobilya sektörü için ve 50 dönümü de sanayiciler için ayrılmıştı. Biz şuanda bununla ilgili Mersin Oto Galericileri Derneği olarak Mezitli Belediyesi’ne müracaatımızı yaptık ve onlar da konu ile ilgili çalışmalarını yaptılar. Bu durumu Büyükşehir Belediye Başkanımıza da bildirdik. Fakat Sayın Başkanımızın düşüncelerini bir türlü öğrenemedik. Biz 2015 yılının Mart ayında Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz ile yaptığımız görüşmede ‘Esnafların ben her zaman yanındayım, yüzde 51’i sizdeyse ben size ikinci bir yer şansını tanıyacağım’ sözünü vermişti. Sayın Kocamaz’ın sözünde duracağına sonsuz güveniyoruz. Yenişehir Belediye Başkanı Sayın İbrahim Genç’e yaklaşımlarından dolayı da çok teşekkür ediyoruz."
"SORUN ÇÖZÜLMEZSE BÜYÜK BİR HANDİKAP YAŞANABİLİR"
Sorun çözülmediği taktirde oluşabilecek sıkıntıları dile getiren Selvi, "Bu sorun çözülmediği takdirde Mersin’de büyük bir handikap yaşanabilir. Ben Mersin’de 15 yıldır oto galericilik mesleğini yürütüyorum ve devletime düzenli olarak vergimi veriyorum. Buradan ekmek yiyen arkadaşlarımla beraber görüştüğümde bana söyledikleri, ‘Başkanım biz oraya gidemeyiz’ oluyor. Oto galericiler sitesinin şu anki konumu bizim ihtiyaçlarımıza cevap verecek bir konumda olmaması ile birlikte ulaşım ve lokasyon olarak bu mesleği icra edip yüzlerce kişiye istihdam sağlayanlar için çok aykırı bir bölge. O yüzden arkadaşlarımız mesleği bırakmak pahasına da olsa Toroslar’da kurulan galericiler sitesine taşınmayacaklarını her defasında dile getiriyorlar" ifadelerini kullandı.
Oto galericilerin bir diğer sorununa değinen Selvi, şu ifadeleri kullandı; "Bazı internet sitelerinden alınan 2. el araçlar vatandaşlara sorun çıkartmakla birlikte, dolandırılmakla karşı karşıya kalabiliyorlar. Biz bu hususta vatandaşlarımıza internet üzerinden araç satın almamalarını, bu alışverişi mutlaka bir galeriden gerçekleştirmelerini öneriyoruz. Özellikle araç almak isteyen vatandaşlarımızın araçlarını yetkili galerilerden almaları daha sağlıklı olacaktır."

YORUMLAR

  • 0 Yorum