Ak Partili Başkanlar Toplandı

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AK Parti) il, ilçe ve belde belediye başkanları, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya’nın ev sahipliğinde bir araya geldi

Ak Partili Başkanlar Toplandı
Editör: Karamanca
14 Şubat 2016 - 12:30




Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AK Parti) il, ilçe ve belde belediye başkanları, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya’nın ev sahipliğinde bir araya geldi.
AK Parti İl Başkanı Namık Ergün’ün de katıldığı toplantıda, belediye başkanları yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek yaşanan sorunlar ile ilgili çözüm önerileri sundular. Toplantıda konuşan Muş Belediye Başkan Asya, göreve geldikten sonra yaptığı çalışmalar hakkında bilgi vererek, istişare toplantılarının hesap verme noktasında önemli olduğuna vurgu yaptı. Başkan Asya, bakanlıklarda yaptığı görüşmelerde il belediyesinin yanı sıra ilçe ve belde belediyelerinin sorunlarını da dile getirdiğini kaydederek, ilin kalkınması için birlik ve beraberlik içinde hareket etmek zorunda olduklarını ifade etti.
İmkanlar dahilinde her türlü desteğe hazır olduklarını kaydeden Başkan Asya, "Belediyelerimizin bütçe konusundaki sıkıntısı herkesin malumudur. Ancak bütçemizle yapamadığımız çalışmaları, hazırlayacağımız projeler ile destek alarak hayata geçirebiliriz. Bu kapsamda il belediyesi olarak Etüt ve Proje Müdürlüğü birimini kurarak bu imkandan faydalanmaya çalışıyoruz. Kurmuş olduğumuz bu birimimiz ile sizlere her türlü proje desteğini sunmaya hazırız. Sonuçta biz bir aileyiz ve bizden hizmet bekleyen halkımıza karşı sorumluluğumuzu yerine getirmek zorundayız" dedi.
İçme suyu projesi ile ilgili bilgi veren Başkan Asya, "Öncelikli projelerimizden biri olan içme suyu projesi ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Alparslan2 Barajı’ndan ilimize kazandırılacak olan içme suyu projesi ile ilçe ve beldelerimizin de su sorunu ortadan kalkmış olacak. Allah’ın izniyle bu projemizi hayata geçirirsek Muş’un en büyük sorunlarından biri de ortadan kalkmış olacak. Bununla ilgili Sayın Bakanımızdan gerekli desteği aldık. Önümüzdeki süreçte bu projemizin yatırım programına alınması ile gerekli çalışmalara başlayacağız" şeklinde konuştu.
Altyapı projesinde sona gelindiğini belirten Asya, "Muş Belediyesi olarak bu ilin altyapı sorununu ortadan kaldırmaya kararlıyız. Yıllardır her seçim sürecinde taahhüt edilen projelerin başında altyapı sorunu yer alıyor. Allah’ın izniyle biz bu eksikliğimizi gidereceğiz. Bununla ilgili proje çalışması tamamlandı. İller Bankası tarafından bu projemizin ihalesi yapılacak. İnşallah çalışma sezonunun başlaması ile ilk kazmayı vuracağız. Meşakkatli bir iş olduğunu biliyoruz. Ancak bunun üstesinden gelerek halkımızı bu sorundan kurtaracağız" dedi.
Başkan Asya’nın konuşmasının ardından ilçe ve belde belediye başkanları da çalışmaları hakkında bilgi verdi. İstişare toplantısı toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum