Reklam

Zeytinburnu'nda Genç Sanatçıların Başarıları Ödülle Taçlandırıldı

Zeytinburnu Belediyesi’nin, Geleneksel Sanatlar Derneği işbirliğiyle bu yıl 3’üncüsünü düzenlediği ‘Geleceğin Ustaları Geleneksel Sanatlar Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu

Zeytinburnu'nda Genç Sanatçıların Başarıları Ödülle Taçlandırıldı
Editör: Karamanca
13 Şubat 2016 - 16:11




Zeytinburnu Belediyesi’nin, Geleneksel Sanatlar Derneği işbirliğiyle bu yıl 3’üncüsünü düzenlediği ‘Geleceğin Ustaları Geleneksel Sanatlar Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu. 8 dalda ödül verilen yarışmada, Suriye, Japonya, Cezayir, Yemen gibi ülkelerden katılan yarışmacılar dikkat çekti.
Zeytinburnu Belediyesi ve Geleneksel Sanatlar Derneği işbirliğiyle ‘Geleceğin Ustaları Geleneksel Sanatlar Yarışması’ düzenlendi. Hüsni hat, cilt, tezhip, minyatür, ebru, kalem işi, çini ve kaatı olmak üzere 8 dalda ödül verilen yarışmaya dünyadan ve Türkiye’den bir çok yarışmacı katıldı. Bu yıl 3’üncüsü düzenlenen yarışmada eserler dünyada ve Türkiye’de yaşanan çatışma ortamının son bulması ve dünyaya barış, kardeşlik mesajını iletmek amacıyla ‘Kardeşlik’ temalı, ayet ve hadislere uygun olarak hazırlandı. Yarışmaya başvuran 227 eserden 51’i ödüle layık görüldü. Ödül alan eserlerin sergilendiği sergi açılışı da katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü.Açılışının ardından Kültür Merkezi Salonu’nda düzenlenen törende Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve jüri üyeleri yarışmada dereceye girenlere ödüllerini takdim etti.
Düzenlenen yarışmanın geleneksel sanatların tanıtımı ve yaygınlaşması adına önemli bir organizasyon olduğunu belirten Başkan Aydın, “Ben 17 yıldır belediye başkanıyım. Zeytinburnu Belediyesi’nin 17 yıl önceki bütçesinin 4 katını bugün biz kültür ve sanat faaliyetlerine, etkinliklerine, eğitimlerine ayırabiliyoruz. Bu yetkiyi bize veren bu imkanı bize sunan Zeytinburnulu hemşehrilerime huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bulunduğumuz bu mekan, Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’ne 2015 yılında 200 binden fazla hemşehrimiz geldi ve etkinliklerden yararlandı. Biraz önce sergi açılışımızı gerçekleştirdik. Sergiyi dolaşırken baktık ki ne güzel eserler var. Emeklerinize sağlık, ellerinize sağlık. Bu imkanı oluşturan bu fitili tutuşturan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a huzurlarınızda teşekkür ediyorum. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursu (İSMEK) ile başladı bu iş. Halkın geleneksel sanatlarla buluşmasına imkan oluşturan bir zemindir orası. Ben 3’üncüsünü düzenlediğimiz yarışmamıza katılan tüm sanatçılarımıza teşekkür ediyorum. Jüri üyesi hocalarımıza ve tüm sanatsever dostlarımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

"KALEM İŞİ SANATINI TANITMAK İÇİN BU YARIŞMAYA KATILDIM"
Yarışmaya katılma amacının kalemişi branşının duyurulması olduğunu belirten Sevgi Yoldaş, “Kalemişi sanatını tanıtmak için bu yarışa katıldım. Çünkü 3 yıldır bu yarışma düzenleniyor ve ilk defa kalemişi branşı var. Bu branşın devam etmesi adına bu yarışmaya katılmak istedim. Eğitimimde emeği olan hocalarım; Semih İrteş hocama ve ayrıca eserimi birinciliğe layık gören tüm değerli jüri üyelerine de teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Yarışmada derece alan isimlerden Havva Yiğitbaşı ise, “Konsa Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar bölümünde okuyorum. Hocalarımın yardımı olmadan bu başarıyı elde edemezdim. Ödüle layık görülmek güzel bir duygu. Emeğimizin karşılığını aldık. Eserimin işçiliği 3 hafta sürdü. Ondan önce bir tasarım aşaması vardı. Hocalarımızın emeği de çok. Herkese çok çok teşekkür ediyorum” dedi

YORUMLAR

  • 0 Yorum