Reklam

Tsk: 'sur'da 1 Terörist Etkisiz Hale Getirildi'

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yürütülen terör operasyonunda 1 bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı

Tsk: 'sur'da 1 Terörist Etkisiz Hale Getirildi'
Editör: Karamanca
13 Şubat 2016 - 13:00




Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yürütülen terör operasyonunda 1 bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Şırnak’ın Cizre ilçesinde ise 5 teröristin yakalandığı bildirildi.
Genelkurmay Başkanlığının, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarının Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yürüttüğü terör operasyonlarına ilişkin yaptığı açıklamada, Şırnak’ın Cizre ilçesinin tamamının kontrol altına alındığı belirtildi. Devam eden operasyonda, 5 bölücü terör örgütü mensubu teröristin yakalandığı bildirilen açıklamada, yapılan aramalarda 7 ayrı binada daha önceden etkisiz hale getirildiği değerlendirilen toplam 30 bölücü terör örgütü mensubunun cesedi ele geçirildi.
Toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 654’e ulaştığı bildirilen operasyonda, 27 Kaleşnikof piyade tüfeği, 149 şarjörü ve bin 171 fişeği, bir Smith Wesson tüfek, üç tabanca, üç şarjörü ve yedi fişeği, yedi av tüfeği, 13 el bombası, altı telsiz, bir el yapımı patlayıcı düzeneği ve 33 hücum yeleği ele geçirildi.

SUR’DA 1 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
Diyarbakır Sur’da devam eden operasyonda, 1 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 190’a yükseldiği bildirildi. Operasyonda, bir adet el yapımı patlayıcının imha edildiği belirtildi.

SURUÇ’TA 1 PYD’Lİ YAKALANDI
Hakkari’de bölücü terör örgütünden kaçan bir terörist güvenlik güçlerine teslim oldu. Şanlıurfa Suruç’ta, Suriye’den Türkiye’ye yasadışı yollardan girmeye çalışan terör örgütü PKK/PYD terör örgütü mensubu bir terörist yakalandı.

KİLİS’TE 1 IŞİD MİLİTANI GÖZALTINA ALINDI
Mardin’de, bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık etmek suçundan 4 iş birlikçi, üç Kaleşnikof piyade tüfeği, yedi şarjörü ve 172 fişeği, üç av tüfeği, üç şarjörü ve 57 fişeğiyle birlikte yakalanarak gözaltına alındı. Kilis’te, Suriye’den Türkiye’ye yasadışı yollardan girmeye çalışan DEAŞ terör örgütü mensubu olduğu değerlendirilen yabancı uyruklu bir kişi yakalanarak gözaltına alındı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum