Chp Kadın Kolları 12. Olağan Kurultayı

CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı’nın 12

Chp Kadın Kolları 12. Olağan Kurultayı
Editör: Karamanca
13 Şubat 2016 - 11:30




CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı’nın 12. Olağan Kurultayı başladı.
CHP Kadın Kolları 12. Olağan Barış, Birlik ve Başarı Kurultayı Yenimahalle ilçesi, Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde partililerin katılımıyla başladı. Kurultayın açılış konuşmasını yapan CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, bugün yapılan kurultayda yeni bir öncü seçeceklerini belirtti. Sarıhan, "O bizim öncü militanımız olacak. Ne diyor Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, ’Kadınlar ve erkekler, şimdi militan olma zamanı’ diyor. Neden şimdi militan olma zamanı? Çünkü Kurtuluş Savaşı koşullarındaki karanlıktan daha karanlık bir dönemdeyiz" dedi.
"Kazandığımız ve yarattığımız altı okumuz ne yazık ki bir bir kırılmak isteniyor" ifadesini kullanan Sarıhan, "Biz bu kırma eylemine karşı hep birlikte yan yana, kol kola ayağa kalkacağız ve yürüyeceğiz. Bu kurultayımızın adını ’Birlik, Barış ve Başarı Kurultayı’ olarak adlandırdık" diye konuştu.
Sarıhan, "Bir olursak, beraber olursak kırılmayız. Ülkemiz kan içinde, ülkemizin her yerinde acılar var, Güneydoğu ağlıyor. Her gün ve biz o acıyı yüreklerimizde duyuyoruz. Kadınlarımız eve kapatılmak isteniyor. Sendikalarımız kapatılıyor. Biz biliyoruz ki her karanlık gecenin bir sabahı vardır, burada sabahı yaratmak için varız" ifadelerini kullandı.
CHP’de Kadın Kolları Genel Başkanlığı için Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, Deniz Pınar Atılgan, Kadın Kolları MYK üyesi Fatma Köse, Birsen Temir ve Düriye Taş aday adaylığını açıkladı. Kurultayın Divan Başkanlığına ise Ankara Milletvekili Ayşe Gülsün Bilgehan aday gösterildi. Oy birliği ile Bilgehan divan başkanlığına seçildi.
Kurultaya CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır, İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın yanı sıra bazı milletvekilleri, kadın kolları başkanları ve delegeler katıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum