Reklam

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı Ve Ak Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, "Rusya, Akkuyu Nükleer Santrali Projesi’nden vazgeçmez" dedi

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı Ve Ak Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız:
Editör: Karamanca
13 Şubat 2016 - 11:30




Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, "Rusya, Akkuyu Nükleer Santrali Projesi’nden vazgeçmez" dedi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı tarafından uygulanan nöbetçi vekil toplantısı kapsamında vatandaşlar ile buluştu. Toplantı öncesinde basın toplantısı düzenleyen Yıldız, "Türkiye’de üniter devlet yapısına karşın bölgesel bağımsızlık oluşturmak isteyen grupların çabaların akamete uğradığını ve sonuçsuz kaldığını hendek siyaseti ile beraber bunların da toprağın altına gömüldüğünü birbir görüyoruz. Bundan sonrada görmeye devam edeceğiz. Türkiye’nin bu kadar önemli gündemi olmasına rağmen 1.5 aydan bu yana bir fotoğrafın indirilmesini konuşan bir ana muhalefet partisinden bahsediyoruz. Siyaset adına yazık ve günahtır. Onların da bu düştüğü gülünç durumdan en son yaptıkları toplantıyla beraber kurtulmaya çalışmalarını ne yazık ki üzülerek hep beraber izledik" ifadelerini kullandı.
Yıldız, "Türkiye’de Yeni Akit ve Yeni Şafak gazetelerine yapılan saldırıların bir kısım kesimler tarafından yalnızca basın özgürlüğüne yönelik bir saldırı olmadığını, bunun bütün fikir özgürlüklerine de yapılan bir saldırı olduğunu hep beraber izledik. Türkiye’nin birliğini, beraberliğini ve bütünlüğünü özellikle fikri mülkiyetlerin geniş bir alana yayılması konusunda daha fazla görebilmemiz lazımdı" ifadelerini kullandı.

"HENDEK SİYASETİ İLE BERABER BÖLGESEL BAĞIMSIZLIK OLUŞTURMAK İSTEYEN GRUPLARDA TOPRAĞIN ALTINA GÖMÜLDÜ"
Suriye’de PYD’nin, ABD’nin, Rusya’nın ve bölgemizde ki gelişmelerin son derece kritik bir noktaya geldiğini kaydeden eski bakan Yıldız, "Doğru düşünenlerin güçlendiğini ve yanlış yapanların zayıfladığını bu vesile ile bir kez daha görmüş olacağız. Zulmün, neredeyse 400 bin insanın katledildiği bir ortamda payidar olamayacağını, hep beraber yine görmüş olacağız. Bölge acı çekiyor ve bölge ciddi bir şekilde insani bütün imkanlarını kaybediyor. Türkiye olarak karşılaştığımız birçok zorluklara, birçok sıkıntılara rağmen biz doğru yerde durmayı değiştirmeyeceğiz, duruşumuzu da bu manada değiştirmeyeceğiz. Türkiye’ye ’Siz Suriyelileri kabul edin ve sıkı sıkı tutup bırakmayın’ diyerek kendi sorumluluklarını geçiştirmeye çalışan batılı ülkelerin insanlık karşısında kaybettikleri imtihanın tarihe botlar şeklinde düşeceğini hep beraber göreceğiz. Bizler Türkiye’nin iç ve dış bütün tehditlerine karşı güçlü bir şekilde duruşumuzla AK Parti idaresi ile beraber Türkiye’nin yönetiminde her zaman olduğundan daha fazla güçlü bir şekilde bu irademizi koyacağız. Sıkıntıların farkındayız ama Türkiye’nin en büyük kamburu olan PKK kamburunu ve oradaki Kürt vatandaşımızı istismar eden, onun duygularını, fikirlerini istismar eden Kürtçülük anlayışına karşı da hep beraber bu konuda başarılı olacağımızı inşallah yine beraberce göreceğiz" diye konuştu.

"RUSYA, AKKUYU NÜKLEER SANTRALİ PROJESİ’NDEN VAZGEÇMEZ"
’Rusya ve Türkiye ilişkileri istemediğimiz ve temenni etmediğimiz bir noktadadır’ diyen Yıldız, "Hem Rusya’nın Türkiye’ye hem de Türkiye’nin Rusya için önemli olduğunu her zaman söylüyoruz. Herhangi iki ülke olmadıklarını, komşuluklarının yapılan ticaretler ile ve stratejik anlaşmalar ile tahkim edildiği ortamlardan bu noktalara geldik. Cenevre’de ki görüşmelerin bombaların gölgesinde gerçekleştiğini görmek, bütün müzakere alanlarında sıkıntının ne kadar büyük olduğunu göstermek açısından son derece önemlidir. Barışın ve iyi niyetle kullanılan cümlelerin orada insanların hatta sivil halkın üzerine atılan bombalar ile beraber olduğunu hep beraber gördük. Türkiye’nin bu duruşunu değiştirmeden, haklı olanı savunan ve zulüm görenin yanında bulunarak bütün bu işlemlere inşallah tarih önünde iyi bir sınav vererek bunu gerçekleştirmiş olacağız. Sıkıntının farkındayız ama hem Rusya hem de Türkiye bu ilişkilerini istenilen bir noktaya getirmek durumdadır. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve sayın Başbakanımızı bu konuda ki gayretleri son derece açık ve net şekilde ortadadır. Bu mana da Rusya’nın daha dikkatli davranacağını ve daha dikkatli söylemlerde bulunacağına olan inancımı yitirmek istemiyorum. Akkuyu stratejik bir projedir. Yalnıza bir nükleer santralin yapılması projesi değildir. Ben bu manada Rusya’nın da bu projeden vazgeçmeyeceğini düşünüyorum. Kısmen yavaşlamış da olsa, siyasi ilişkilerin yükü çok fazla ağırlaşmış da olsa bu enerji projesinin devam edeceğine olan inancımı bir kez daha yinelemek istiyorum" şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum