KOP Bölgesi Öğrencilerine Yurt Dışında Staj İmkanı

Avrupa Birliği tarafından desteklenen Erasmus+ Programı kapsamında yürütülen

KOP Bölgesi Öğrencilerine Yurt Dışında Staj İmkanı
Editör: Karamanca
13 Şubat 2016 - 09:39




Avrupa Birliği tarafından desteklenen Erasmus+ Programı kapsamında yürütülen “KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği Staj Konsorsiyumu” projesinin tanıtımı yapıldı. Necmettin Erbakan Üniversitesi koordinatörlüğünde KOP Bölgesindeki üniversiteler ile KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Odası ve Konya Büyükşehir Belediyesinin ortaklığında hayata geçirilen staj konsorsiyumu, KOP üniversitelerindeki yükseköğretim öğrencileri ve personelin yurtdışında staj yapmasını öngörüyor.

Necmettin Erbakan Üniversitesi evsahipliğinde gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Kutlu, Niğde Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Alp, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yıldırım, KTO Karatay Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çağatay Ünüsan, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Tongur, UNIKOP Genel Sekreter Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Şahin, Erasmus Koordinatörlüğü yetkilileri ile davetliler katıldı.

İki yıl boyunca iki yüz kişiye Avrupa’da staj imkanı

Staj Konsorsiyumu hakkında bilgi veren Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Kutlu, “Bu proje bölgemizde faaliyetlerini sürdüren Selçuk Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Mevlana Üniversitesi, Aksaray Üniversitesi, Niğde Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesinin yanı sıra  KOP Bölge Kalkınma İdaresi, Konya Büyükşehir Belediyesi, Ticaret Odası ve Sanayi Odasıyla birlikte planladığımız ve AB fonlarına başvurduğumuz bir projedir. İki yıl süre ile yürütecek olduğumuz bu program ile iki yüz civarında öğrenci ve personele AB üniversite ve işletmelerinde staj imkânı sağlamayı hedefliyoruz.” dedi.

Konsorsiyumun akredite olduğunu, bunun yapılan ve yapılacak olan faaliyetlerin AB nezdinde tanınacak olması anlamı taşıdığını belirten Prof. Dr. Kutlu, projenin Türkiye’nin 2023 hedeflerine ve vizyonuna katkı sağlayacağını söyledi.

Prof. Dr. Önder Kutlu, projenin ortak çalışma kültürünün gelişmesine de olanak sunacağını ifade ederek  böyle bir konsorsiyumun hayata geçmesine destek veren tüm paydaşlara teşekkür etti.

KOP Bölgesinde Bir İlk

Avrupa Birliği Komisyonu tarafından 2007-2013 yılları arasında yürütülen ve 2014 yılından itibaren sona eren ‘Hayat Boyu Öğrenme Programı’ kapsamında yükseköğretim alanında sağlanan hibe destekleri 2014-2020 yılları arasında Erasmus+ Programı ile devam edecek. Program kapsamında yer alan KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği Staj Konsorsiyumu ile lisans, yüksek lisans, doktora öğrencileri ve personel için yurtdışında alanlarıyla ilgili kurum ve kuruluşlarda staj yapma ve eğitim alma imkânı sağlanacak.

Yaklaşık üç ay sürecek olan ve son yıllarda Avrupa Komisyonunun Erasmus+ Programı çerçevesinde ülke genelinde sıklıkla dikkat çeken staj konsorsiyum faaliyetleri böylece ilk kez KOP Bölgesi’nde gerçekleştirilmiş olacak. 

Katılımcıların mesleki gelişimlerinin desteklenmesi, yabancı dil yeterliliklerinin arttırılması ve kariyer yetkinliği kazandırılması amacıyla oluşturulan konsorsiyum, üniversiteler ile iş dünyası arasındaki işbirliğini teşvik etmesinin yanı sıra uluslar arası iletişim kanallarının kurulmasını hedefliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum