Reklam

Uyuşturucu Sevkıyatının Şifresi, 'tepsi Hazır Yemeğe Gelin'

Adana’da uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyonda uyuşturucu tacirlerinin polise yakalanmamak için telefonda "tepsi hazır yemeğe gelin" diye şifreli konuştukları ortaya çıktı

Uyuşturucu Sevkıyatının Şifresi, 'tepsi Hazır Yemeğe Gelin'
Editör: Karamanca
13 Şubat 2016 - 08:32




Adana’da uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyonda uyuşturucu tacirlerinin polise yakalanmamak için telefonda "tepsi hazır yemeğe gelin" diye şifreli konuştukları ortaya çıktı.
Adana Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Uyuşturucu Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı Narkotim ekipleri, Hürriyet, İncirlik ve Selahattin Eyyubi mahallelerinde "torbacı" diye tabir edilen sokakta uyuşturucu satan şahısların olduğu bilgisini aldı. Polis bu bilgi doğrultusunda sokakta takip yapmaya başladı. Yapılan takip sonucunda sokak satıcılarının, Hürriyet Mahallesi’nde polise yakalanmamak için kendi aralarında şifreli konuştuğunu belirledi. Zanlıların uyuşturucu paketleyip satmak için birbirlerine "Tepsi hazır, yemeğe gelin" diyerek haber gönderdiklerini belirlendi. Polisin takibe aldığı zehir satıcıları, sahibini tehdit edip boşaltmasını sağladıkları binaya girdi. Uyuşturucu satıcıları esrar paketlemeye başladıkları sırada ekipler binaya baskın yaptı. Polisin geldiğini fark eden torbacılar, binanın pencerelerinden atlayıp kaçmak isterken ekiplerce yakalandı.
İncirlik ve Selahattin Eyyubi mahallelerinde de farklı adreslere eş zamanlı olarak giren Narkotim ekipleri, Y.E.C., R.A., H.D., A.D. ile S.D. yakaladı. Yapılan aramalarda, 232 paketi satışa hazır olmak üzere, 80 kilo esrar, 117 uyuşturucu hap ile uyuşturucu satışından elde edildiği belirlenen 2 bin 400 TL para ele geçirildi.
Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen sokak satıcısından 4’ü tutuklandı, 1’i ise adli kontrol ile serbest bırakıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum