3 Kişiyi Silahla Yaralayan Eski Başkanın Yargılanması

Samsun’da 3 dolmuş şoförünü tabancayla yaraladığı iddiasıyla tutuklanan eski dolmuş derneği başkanının yargılanmasına başlandı

3 Kişiyi Silahla Yaralayan Eski Başkanın Yargılanması
Editör: Karamanca
12 Şubat 2016 - 16:30




Samsun’da 3 dolmuş şoförünü tabancayla yaraladığı iddiasıyla tutuklanan eski dolmuş derneği başkanının yargılanmasına başlandı.
Olay, İlkadım ilçesi Kışla Mahallesi’nde yaklaşık 3 ay önce meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, daha önce Abdullah K. ile aralarında kavga çıkan Samsun 4. Dolmuş Hattı Derneği’nin eski başkanı S.D. (57), tabancayla ateş açarak Abdullah K.’yi sağ bacağından, Çağdaş Ç.’yi sırtından ve Yunus E.Y.’yi ise göğsünden vurarak yaraladı. Hastaneye kaldırılan yaralılar tedavi altına alınırken, Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alınan S.D. çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.
Eski başkan S.D. hakkında Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın duruşmasına başlandı. S.D. mahkemede verdiği ifadede kendini savunarak, "Ben ve diğer şikayetçiler 4. Hat Dolmuş durağında çalışmaktayız. Dolmuşlarımız var. Gar Kavşağı’nda 30 saniye bekleme süremiz var. Beklerken diğer araç gelirse hareket ediyoruz. Kavşakta dolmuş ile beklerken arkadaki aracı fark etmedim. Abdullah K. dolmuşu ile beni geçti. Telefonla konuşuyordum ve arkadaki aracı fark edemedim. Özür dilemek için telefon açtım cevap vermedi. Kışla Mahallesi’ne çıktım. Bana gelerek ’yakında seçim var. İnşallah başkanlığı kazanırsın. Arabamı en arkadan alıp en öne koyacağım. Ne yapacaksın?’ dedi. Ben de ‘o gün gelsin bakarız’ dedim. Bana ansızın kafa attı. Bu olay silahla ateş etmek olayından 6 gün önce oldu. Ben ondan sonra hastaneye gittim. Burnumu tedavi ettirdim. Daha sonra durağı gittiğimde bana saldırdı. Ben de üzerimdeki ruhsatsız tabancayla bana gelmesin diye önüne doğru ateş açtım. Ben diğerlerinin nasıl yaralandığını bilmiyorum. Onlarla benim bir husumetim yok" dedi.
Olayda yaralanan Abdullah K., "Sanıkla aynı durakta çalışılıyorum. Olaydan 2 hafta önce aramızda bir tartışma oldu. Ben de panik atak olduğu için kafa attım. Bu olaydan sonra yakınlarımız aracı oldu ve barıştık. Derneğin yakınındayken sanık yanımıza geldi. Elini arkada tutuyordu. Ne saklıyorsun demeye kalmadan çıkarıp tabancasıyla ateş etmeye başladı. Ben vurulduğumu anlayınca kendimi kulübün yanına attım. Silah tutukluk yaptı. Ondan sonra kaçtım. Diğerlerinin nasıl yaralandığını görmedim" diye konuştu.
Emre Y., "Biz otururken S.D. yanımıza doğru geliyordu. Ben Abdullah’a ’adam bize doğru geliyor hayra alamet değil’ dedim. Silahı çıkartıp Abdullah’a ateş etti. Çağdaş’a doğru ateş etti. Bana döndü ve göğsüme doğru ateş etti. Göğsümden yaralandım. Ben durağa gireli 2 ay oldu. Kendisiyle hiç bir husumetim yoktur. Neden bana ateş etti anlayamadım. Beni yerden kaldırmaya çalışan Yılmaz K.’nin de kafasına silah doğrulttu ancak ateş etmedi. Sonra da kaçtı. Şikayetçiyim" şeklinde konuştu.
Çağdaş Ç. de, "Abdullah’a ateş etti. O sırada sırtım dönüktü. Ben tam döndüğümde Abdullah kendisini kulübe attı. O sırda silahı bana doğrultup bir el ateş etti" ifadesini kullandı.
Mahkeme heyeti S.D.’nin tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı tanıkların dinlenmesi için erteledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum