Reklam

Chp Grup Başkan Vekili Özgür Özel İzmir'de

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, et fiyatları konusunda açıklamalarda bulundu

Chp Grup Başkan Vekili Özgür Özel İzmir'de
Editör: Karamanca
12 Şubat 2016 - 16:00




Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, et fiyatları konusunda açıklamalarda bulundu.
CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel, AK Parti İl Başkanı Bülent Delican’ın ardından CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’i ağırladı. Grup Başkanvekili Özel’e CHP PM Üyesi Mustafa Moroğlu da eşlik ederken, ziyaret Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ve Urla İlçe Başkanı Ahmet Bahri Yalaz’ın il başkanlığı ziyaretiyle çakışınca Yüksel de başkanları Özel ile birlikte ağırladı.
CHP İzmir İl binasında gerçekleştirilen toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özel, et fiyatlarından ülke gündemine kadar pek çok konuda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İl Başkanı Alaattin Yüksel’i başarılarından dolayı tebrik eden Özel, Yüksel’in kendisi üzerinde çok emeği olduğunu söyledi.

‘NASIL YÖNETECEKSİNİZ?’ SORUSUNUN CEVABI İZMİR
AK Parti’nin geçen dönem topla tüfekle üstlerine geldiğini savunan Özel, şöyle konuştu: “İzmir kendine yapılan haksız hukuksuz saldırılara süreç boyunca çizgisini, üslubunu bozmadan hukuka adalete inanarak mücadele verdi. CHP iktidar namzedi bir parti olarak bu ülkenin kurtuluşunda, kuruluşunda, 1970’ler de devrimlerle övünebilir. Ama ‘güncel olarak nasıl yöneteceksiniz’ sorusuna cevabı İzmir’deki pırıl pırıl belediyelerimiz örnek bir hizmetle cevap veriyor. Bir hizmetin yapılması kadar görünür kılınmasının de önemli olduğunu düşünüyorum. Bu konuda İl Başkanı Alaattin Yüksel en önemli güvencemiz. İzmir’deki belediyelerimizle, belediye bizde olsun olmasın tüm örgütlerimizle gurur duyuyoruz. Çıtanın İzmir’in kendisi tarafından yükseltilmesini de memnuniyetle takip ediyoruz.”

“ÖRGÜT VE BELEDİYE İLE İYİ ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ”
Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar da, il başkanlığına yaptığı bu ziyarette böyle bir tesadüfün olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “CHP’li bir belediye başkanı olarak örgüt ve belediye ile beraber iyi çalışma yapmaya çalışıyoruz. Hayırlı olsun” diye konuştu.

YIKIM İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRECEK
Basın mensuplarının Balıklıova’da yapılan yıkım konusunda Genel Merkez’in tavrını sorması üzerine ilk olarak İl Başkanı Alaattin Yüksel açıklama yaptı. Yüksel, daha önce Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, İlçe Başkanı Ahmet Bahri Yalaz, YDK Üyesi Şehrazat Mercan ve Konak Belediye Başkanı Avukat Sema Pekdaş’ın katılımıyla toplantı yaptıklarını dile getirdi.
Yıkımla ilgili değerlendirme yaptıklarını söyleyen Yüksel, şunları söyledi:
“Burada yıkılan 72 çadırkonut arası bir şeyi değerlendirdik. Orayı 98 senesinde muhtar, plajın üzerinde 4 kişiye çadır kurmaları için kiralıyor sonra bu zamana kadar sayı 72’ye çıkıyor. Çadır ya da karavan için izin verilen bu yere karavanı üzerine ev, çatı yapılmış, tam bir gecekonduya dönüşmüş. Bunu o toplantıda yıkım kararının çok önceden çıktığını, Danıştay’a itiraz ettiklerini, temyize götürdüklerini ve Danıştay’ın reddedildiğini evraklarla gördük. Buna rağmen orada ilçe başkanımıza "Biz bu halk için siyaset yapıyoruz. Hukuki karar geçerli, doğru olabilir ama halka karşı bir sorumluluğumuz var. ‘Sen Urla ilçe başkanı olarak siyaseten ne diyorsun. Oradaki insanlar o yörenin insanları mıdır? Onların kış kıyamette yıkılması halinde görecekleri zarar nedir? Sokakta mı kalacaklar? Böyle şeyler varsa siyaseten karşı çıkalım’ dedim. Oda oradaki durumu incelediğini köylülerle bu yapıların bir ilişkisi olmadığını, Balıklıovalı köylülerinin şikayetçi oluklarını, yazın oradan denize girmelerini engellediğini bu yüzden halkın bu yıkım doğrultusunda talebi olduğunu söyledi. Yıkım aşamasında da başkanımız yerinde incelemelerde bulundu. Orada 5 hanede yaşayan insanların mağdur olabileceğini görünce ev kiraladı, kiralarını ödüyor. Onların taşınmasına yardımcı oldu. Sokakta kalan kimse yok”

“YIKIM BARAKALARIN YIKIMIDIR”
‘Bu yıkım kumsalın üzerinde yapılmış barakaların yıkımıdır, başka bir şey de değildir’ diyen Yüksel sözlerini şöyle sürdürdü: “O toplantının aslında villalar ve RES şeklinde 3 konusu vardı. Ben RES için daha çok ilgi rica ediyorum. Biz yenilenebilir enerjiyi destekleyen bir politika izliyoruz. Ama bunun uygun yerde yapılması koşuluyla. Ormanın içine yapıp genç çam ormanını talan etmek doğa katliamıdır. Yerinde inceledik. Kararımızı hemen verdik ve ertesi gün yıkım alanına gittik ve kesimleri durdurduk. Makinalar biz gidince alandan çıktı. Orman talanı devam edecek gibi görünüyor. Villalar konusunda ise orada bulunan YDK Üyemiz Baro Çevre Komisyonu Üyemiz Şehrazat Mercan, Çevre Şehircilik Müdürlüğü’ne bir dava açmıştı. Kazanılmış bir dava bu. Yıkım kararı var. Ancak hala gerekçeli karar mahkeme tarafından yazılmadı. Avukatın eline geçtiğinde bu doğrultuda yazı yazılacak. Gereğinin yapılması için, yıkım için aşamalar sürdürülecek”

“İSTİSMAR ALANI HALİNE GELDİ”
CHP Grup Başkanvekili Özel ise konuyla ilgili şöyle konuştu: “Barakaların yıkımı gündeme geldiğinde, villalarla ilişkilendirerek bu alan bir istismar alanı haline getirildi. Genel merkez olarak bu konunun enine boyuna araştırılacağının, hukuka aykırılığının olmayacağının sözünü vermiştik. Ortak akıl vicdan, karar önemli. Bir çalışma yapıldı. Bir yandan da halktan da iki yönlü telefon geldi. Süzüldüğünde ortaya çıkan meselenin aslında muhtarın gelir elde etmek üzere çadır yeri kiralaması sonrası fiili işgale, baraka denilecek yapılara dönüştüğünü gördük. Oradan kaldırılması için kamu görevi var. Sona ermiş mahkeme kararının hukuka tam uygun bir karar olduğunu gördük. Bir yandan da kamu ve halkın menfaati için, Balıklıovalıların bu işgalin sona ermesi, oralarda sosyal alanların çıkması için genel bir talepleri olduğunu gördük. Yerel yönetimlerden sorumlu bir önceki Genel Başkan Yardımcımız Veli Ağbaba ve yeni göreve gelen Seyit Torun bu konuyu yakından takip etti. Bir belediye başkanının örgütü ve halkıyla koordineli krizi nasıl yöneteceğine ve vicdanların nasıl rahatlayacağına iyi bir örnek oldu. Bu örneğin takip edilmesini ümit ederiz.”

“ET FİYATLARINDAKİ ASTRONOMİK ARTIŞ ÜZÜNTÜ VERİCİ”
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in geçtiğimiz günlerde açıkladığı et fiyatları ile ilgili de açıklamalarda bulunan Özgür Özel, şunları söyledi: “24. dönemde bakanlığın bütçesinde hayvancılık alanına yapılan yanlışları sık sık dile getirdik. Bunun eninde sonunda et fiyatlarında artışa yol açtığını, yurt dışından et ithalatıyla ilgili verilen kararların soruna pansuman ve tedbir olduğunu, ayrıca Türkiye’de hayvancılığın beline bir darbe olduğunu, esas meselenin doğru bir hükümet planıyla, hayvancılığın özellikle küçük üreticinin desteklenmesi ve Türkiye’de bu konuda atılması gereken adımların siyasi değil, bilimsel ve vicdani adımlar olması gerektiğini söylemiştik. Bu eleştirilerimize karşı iktidar partisi sürekli duyarsız kaldı. Et fiyatlarındaki astronomik artış üzüntü verici.

“ETİN FİYATI GİZLİDİR”
İl Başkanı Yüksel ise şunları kaydetti: “Dün bakan kendisinden başka milletvekiline konuşma yasağı getirmemiş olsaydı, kırmızı et konusunda devletin ne yapması gerektiğini anlatacaklardı. Eskiden bir CHP’li bir AKP’li vekil konuşurdu. Dün Bakanın yaptığı açıklamalarda etin fiyatı gizlidir. Siz 13 yıldır uyguladığını politikalarla bakanın da ağzından tarım arazilerini betonlaştırdık itirafını duydunuz. Uygulanan tarım politikalarıyla samanı ithal eder hale getirdiyseniz burada uyguladığınız hayvancılık politikalarıyla hayvan sayısını yarı yarıya indirdiyseniz kırmızı etin fiyatının bugün bu olması normal. Kasaplar 26 liraya alıp 28 liraya satıyorsa Oradan kalkıp "Kasap sen vurgun yapma" diye bağırmak yerine dönüp kendilerine bağırmaları gerekiyor.”
İl başkanlığındaki ziyaret sonrası heyet, İl Başkanı Yüksel ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum