Reklam

Özçelik Makine Ege Bölgesinde Çetinmak İle Büyüyecek

Alüminyum, PVC, ahşap ve demir işleme makineleri üretiminde sektörün önde gelen firmalarından Özçelik Makine, Ege bölge bayiliği için Çetinmak Makine San. Tic. Ltd. Şti. ile güçlerini birleştirdi..

Özçelik Makine Ege Bölgesinde Çetinmak İle Büyüyecek
Editör: Karamanca
12 Şubat 2016 - 11:28




Alüminyum, PVC, ahşap ve demir işleme makineleri üretiminde sektörün önde gelen firmalarından Özçelik Makine, Ege bölge bayiliği için Çetinmak Makine San. Tic. Ltd. Şti. ile güçlerini birleştirdi.
Yurt içi ve yurt dışına hizmet veren Özçelik Makine, bölge bayiliği yapılanmasına ilk olarak Ege Bölgesiyle başladı. İzmir merkezli Çetinmak Makine ile yıllardır süregelen işbirliğine yeni bir kavram getirerek sektördeki gücü ve tecrübesini Çetinmak Makina ile birleştirdi. Bu birleşmeyle bölgedeki ağırlığını artırmayı hedefleyen Özçelik Makine, Çetinmak firmasının tecrübesi sayesinde Özçelik kalitesi ile tüm Ege Bölgesini geleceğin teknolojisiyle tanıştırmaya hazırlanıyor.
EGE’NİN ÖNEMLİ ŞİRKETLERİ ARASINDA
Makine satışı konusunda 32 yılı geride bırakan ve sadece Ege Bölgesinde değil Türkiye genelinde tanınan Çetinmak Makina, makine satışı, satış sonrası hizmetleri ve aksesuar satışıyla, sektörün önemli şirketlerinden biri olma özelliğini bünyesinde barındırdı. Özçelik Makine’nin bayisi olarak 2015 yılında en yüksek büyümeyi kaydeden Çetinmak Makina, 50 kişilik profesyonel kadrosu, 5 bin metrekare showroomu ve Ege Bölgesi dışında Ankara şubesi ile de hem yurt içi ve hem yurt dışında ciddi başarılara imza atıyor. Sektörün iki büyük şirketini bir araya getiren bu işbirliği sayesinde Ege Bölgesinin sektör özelinde pazar payının artması ve müşteri memnuniyetinin en üst düzeyde tutulması hedefleniyor.
ÖZÇELİK, DÜNYA MARKASI OLMA YOLUNDA
Alüminyum, PVC, ahşap ve demir işleme makineleri konusunda sektörde 36 yılı geride bırakan Özçelik Makine, gerçekleştirdiği yatırımla sektördeki büyümesini sürdürüyor. 1980 yılında 25 metrekare atölye ile yola çıkan Özçelik Makine, bugün 16 bin metrekare tam entegre üretim tesisi, 70 farklı makine ile yıllık 40 bin üretim kapasitesine sahip bulunuyor. 5 kıtada 90’dan fazla ülkeye ihracat yapan Özçelik Makine, bir dünya markası olma yolunda hızla ilerliyor.
ÇİN’E MAKİNE SATAN TEK FİRMA
Kahvaltıda basın mensuplarıyla buluşan Özçelik Makine Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Volkan Biçer, Çetinmak Makine sahibi Muammer Çetinoluk, Özçelik Makine Ege Bölge Yöneticisi Cüneyt Altınsoy, Çetinmak Makine Satış Temsilcisi Mehmet Çetin, birleşme ile ilgili açıklama yaptı. Burada konuşan Özçelik Makine Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Volkan Biçer, ’’Bir hayalimiz vardı, bu makinelerin tümünü yüzde yüz Türk sermayesi ile Türkiye’de üretmek ve bunda da günümüze geldiğimizde başarılı olduğumuzu görüyoruz. Yıllarca dışarıdan aldığımız motorları, kalitesinden emin olmadığımız için üretme kararı aldık. Yaklaşık 8 yıldır da kendimiz üretiyoruz. Amerika, İspanya, Rusya ve bölgesi tabi Rusya ve bölgesi son dönemde oldukça azaldı. Avusturalya, Arap ülkeleri dolayısıyla dünyanın her noktasında makinelerimiz mevcut. Tüm dünyada kabul edilmiş İtalyanlar ve Almanlar’dan sonra adımız geçen üçüncü ülkeyiz. Elbette bir Çin faktörü var. Ama şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki gıda sektörü dışında Çin’e makine satan tek firmayız’’ dedi.
BAŞARILI OLURSA HER BÖLGEDE YAPILACAK
Birleşmeyi değerlendiren Biçer; ’’Özçelik firması olarak Türkiye’nin ve hatta dünyanın her noktasına makine satan bir firma olarak neden Ege Bölgesi, neden Çetinmak dediğiniz de; tecrübesi, bilgi birikimi, heves ve arzuları aynı zamanda Özçelik Makine’ye karşı olan marka sadakatı doğrultusunda böyle bir karar verdik. Ege Bölgesi çalışması blok bir çalışma. Başarılı olacağımıza inancımız tam. Başarılı olduğumuz takdirde benzer çalışmaları Türkiye’nin farklı bölgelerinde, bölgesel bayilik olarak gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bizim hedefimiz de az bayi, öz bayi ve mutlu bayi mantalitesi var’’ dedi.
İYİ BİR TEMPO YAKALAYACAĞIZ
Ortaklığın hayırlı olmasını dileyen Çetinmak Makine sahibi Muammer Çetinoluk; ’’İnşallah bundan sonra, Özçelik firması ile iyi bir tempo yakalayacağımıza inanıyorum. Bu iş birliğinin hem İzmir ve bölgesine hem de Özçelik firmasına hayırlı olacağına inanıyorum’’ dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum