Reklam

Özgecan, İzmir'de Ölümünün Birinci Yıldönümünde Anıldı

Geçtiğimiz sene Mersin’in Tarsus ilçesinde hunharca öldürülen Özgecan Aslan, ölümünün birinci yıl dönümünde Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Kadın Kolları tarafından anıldı

Özgecan, İzmir'de Ölümünün Birinci Yıldönümünde Anıldı
Editör: Karamanca
12 Şubat 2016 - 01:00




Geçtiğimiz sene Mersin’in Tarsus ilçesinde hunharca öldürülen Özgecan Aslan, ölümünün birinci yıl dönümünde Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Kadın Kolları tarafından anıldı. CHP İzmir Kadın Kolları Başkanı Balcı, “Kadınların istedikleri saatte, istedikleri yerde bulunma haklarının bulunduğunun bilinmesi lazım” dedi.
Basmane Fuar Montrö kapısı önünde gece saat 22.30’da toplanan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Kadın Kolları, geçtiğimiz sene hunharca öldürülen 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’nı ölümünün birinci yıl dönümünde andı.
Gece saat 22.30’da toplanmamalarının asıl nedeninin kadınların istedikleri saatte, istedikleri yerde bulunma haklarının bulunduğunun bilinmesi için olduğunu söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, aradan bir sene geçmesine rağmen değişen bir şeyin olmadığını ve tecavüzlerin devam ettiğini vurguladı.
2015 yılında 303 kadının çeşitli nedenlerle katledildiğini aktaran Balcı, “Kadına şiddet ülkemizin en önemli sorunlarından biri haline gelmiştir. Özgecan Aslan 20 yaşında üniversite öğrencisi gencecik bir kızımızdı. Suçu okulundan evine dönmek için minibüse binmekti. Evine dönerken bindiği minibüste tecavüz girişimine direndiği için feci bir şekilde öldürülmüştür. Ancak bu geçen süreç içerisinde yargılanan kadın katillerinin en az yarısı, mahkemelerde iyi hal, takım elbise vs, ceza indirimleri almışlardır. Bizler kadınlarımıza karşı yapılan her türlü şiddeti kınıyoruz” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum