Reklam

Bakan Tüfenkci, İstanbul Ticaret Odası Meclis Toplantısına Katıldı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, akaryakıt kaçakçılığının büyük orada ÖTV üzerinden yapıldığını, bu noktada önlemler almaya çalıştıklarını belirterek, Halkalı Gümrüğünün taşınma işleminin de kısa sürede başlayacağını bildirdi

Bakan Tüfenkci, İstanbul Ticaret Odası Meclis Toplantısına Katıldı
Editör: Karamanca
11 Şubat 2016 - 20:30




Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, akaryakıt kaçakçılığının büyük orada ÖTV üzerinden yapıldığını, bu noktada önlemler almaya çalıştıklarını belirterek, Halkalı Gümrüğünün taşınma işleminin de kısa sürede başlayacağını bildirdi.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, İstanbul Ticaret Odası Meclis toplantısına katıldı. Burada meclis üyeleri ile bir araya gelen Bakan Tüfenkci önemli açıklamalarda bulundu. Üretimin önemine dikkat çeken Bakan Tüfenkci, “Sanayicilerimiz üretirken bürokratik engellerle karşılaşmamalıdır. Bizim hükümet olarak ana görevlerimizden ve eylem planlarımızdan birisi de bürokrasiyi azaltmaktır. Biz gümrüklerde hızlanacağız. Bunun size sözünü veriyoruz. İş ve işlem sürelerini kısaltmak istiyoruz. Biliyoruz ki dünyada ihracattaki maliyetleri yüzde 10 düşürdüğümüzde iş ticaretimiz yüzde 4,7 büyüyor. Biz gümrüklerde ihracatımızı beklettiğimiz her gün ekstra maliyetler yüklediğimizi ve dünya ile rekabet edilebilirliğini azalttığımızı görüyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemde vermiş olduğumuz talimatlar yerine geldiğinde kısa zaman içinde bu bekleme sürelerinin de minimum düzeye indiğini hep birlikte göreceğiz” dedi.

“KAÇAKÇILIK BÜYÜK ORANDA ÖTV ÜZERİNDEN YAPILIYOR”
Kaçakçılıkla alakalı kritik mücadelelerin verildiğini ifade eden Tüfenkci, “Son yıllarda kaçak akaryakıt oranlarının düştüğü göz önüne alındığında bu noktada verdiğimiz mücadele ortaya çıkıyor. Bununla alakalı yeni bir yasal düzenleme gerekmektedir. Sınırlardaki akaryakıt oranı oldukça düştü. Bunu önlemek için de yoğun bir çalışma yapıyoruz. Ancak akaryakıt kaçakçılığı sınırlardan çok, ÖTV’ler, evraklar, sahte faturalar veya birkaç el değiştirmiş işlemler ve gemi ile uçaklara ÖTV’siz verdiğimiz yakıtın tekrar piyasaya sürülmesi üzerinden yapılıyor. Bu noktada önlemler için çalışıyoruz. Ancak şuan kaçakçılık büyük oranda ÖTV üzerinden yapılıyor” dedi.

“KISA ZAMANDA HALKALI GÜMRÜĞÜNÜN TAŞINMA İŞLEMİ BAŞLAYACAK”
Halkalı Gümrüğünü taşıyacaklarını da sözlerine ekleyen Bakan Tüfenkci, “Biz göreve geldikten sonra onayını verdik. Kısa zamanda taşınma işlemi başlayacak. Erenköy’deki gümrüğü de taşıyacağız. Ancak bu kısa zamanda olmayacak. Onunla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Oradaki yoğunluğu ortadan kaldıracak yeni bir projemiz var. Bilgisayarlarla ilgili bozulmalarda buradaki İl Müdürlüklerimizin ayıbıdır. Bunların sürekli kontrol edilmesi gerekiyor” diye konuştu.
Bakan Tüfenkci, büyük marketlerin küçük marketleri de etkilediğini ifade ederek, “Bir yandan agresif büyüyen, neredeyse sokak aralarına giren ve her mahalleye açılan zincir marketler, oradaki esnafı etkiler. Bu noktada çalışmak gerek” şeklinde konuştu.

“İTO OLARAK BÜTÇE SINIRI BELİRLEMEDEN KARDEŞLERİMİZE YARDIM ETME KARARI ALDIK”
İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar ise yaptığı konuşmada Hükümetin Suriyeli mülteciler noktasında uyguladığı politikaya tam destek verdiklerini söyledi. Başkan Çağlar, “Bugünlerde Suriye’den göç etmeye hazırlanan 100 bin insanın aç ve susuz şekilde beklemeye mahkum edileceği konuşuluyor. Biz ise hayır edilmeyecek diyoruz. Biz ‘komşusu açken tok olan bizden değildir’ şiarındanız. İTO olarak hiçbir bütçe sınırı belirlemeden bu kardeşlerimize yardım etme kararı aldık. Çünkü bu millet kasasındaki parayla değil yüreğindeki merhametle zengindir. Birleşmiş Millerler(BM) yönetimi kalkıp bize, “sınırlarınızı açın” demesin. Biz Irak ve Suriye’den 3 milyon insana yüreğimizi açtık. 10 milyar dolara yakın harcama yaptık. Bu konuda kimsenin bize ders vermeye hakkı yoktur. BM o çağrıyı birkaç bin mülteciye dahi tahammül edemeyen ekonomisi gelişmiş ancak vicdanları taşlaşmış batılı yöneticilere yapsın” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum