Reklam

Kktc'de Diyalog Tv'nin Yayınları Kesildi

KKTC’de yayın hayatına 4 Kasım 2014 yılında başlayan Diyalog TV’nin yayınları dün RTÜK’ün talimatı üzerine Türksat tarafından kesildi

Kktc'de Diyalog Tv'nin Yayınları Kesildi
Editör: Karamanca
11 Şubat 2016 - 20:15




KKTC’de yayın hayatına 4 Kasım 2014 yılında başlayan Diyalog TV’nin yayınları dün RTÜK’ün talimatı üzerine Türksat tarafından kesildi.
KKTC’de yayın yapan bir kaç kanal ile birlikte Diyalog TV yayınlarının dün saat 22.20 sıralarında, Türkiye Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) Türksat’a gönderdiği bir yazı üzerine durdurulduğu belirtildi.
Türksat tarafından yayının durdurulması konusunda, “Radyo ve Televizyon Üst Kurulunun 10.02.2016 tarih 4481 sayılı yazısına istinaden Kıbrıs Diyalog Yayıncılık Ltd. unvanlı DİYALOG TV çağrı adlı yayının iletiminin, şirket içi sürecin tamamlanmasına müteakip, durdurulacağını bilgilerinize rica ederiz” açıklaması yapıldı.

“MUHATABIMIZ KKTC YAYIN YÜKSEK KURULU”
Yayınların kesilmesini değerlendiren Diyalog Medya Grubu Genel Müdürü ve Genel Yayın Yönetmeni Reşat Akar, KKTC’den yayın yapan televizyonların yasal olarak RTÜK’le herhangi bir bağlantısının olmadığını, muhatabın KKTC Yayın Yüksek Kurulu olduğunu söyledi.
RTÜK’ün bir süre önce ‘Türksat üzerinden kaçak yayın yapan’ kanallar arasında Diyalog TV’yi de gösterdiğini ve yapılan ikaz üzerine KKTC Yayın Yüksek Kurulu’nun, gerekli belgeleri RTÜK’e ilettiğini belirten Akar, “ne kaçak yayınımız, ne de bugüne kadar bizlere iletilen bir yasa dışılık vardır. Yayın Yüksek Kurulu Başkanı Sayın İlkay Diren, bu durumun RTÜK’e yazılı olarak iletildiğini ve kendilerine Diyalog TV’nin yayınlarını kapatma kararının uygulanmayacağının söylendiğini bildirmiştir” dedi.
Akar, “Bir süre önce ortaya atılan iddiaların gerçek dışı olduğunu bizzat bizlere lisans izni veren Yayın Yüksek Kurulu, RTÜK başkanlığına bildirmişti. Ayrıca Türksat’a yönelik tüm yükümlülüklerimiz aksatılmadan yerine getirilmektedir. Hal böyle iken RTÜK’ün, kendine bağlı olmayan Diyalog TV’nin uydu yayınlarının durdurulması yönünde Türksat Müdürlüğünü baskı altına almasının nedenini anlamış değiliz. Bunun bir yanlışlıktan kaynaklandığını ve hemen bugün düzeltilmesini umuyoruz” dedi.

“YAZILI AÇIKLAMA BEKLİYORUZ”
Türksat’ın dün akşam 18.31’de email olarak kendilerine, yayınların durdurulacağı yönünde, gerekçesiz bir yazı göndermesi üzerine KKTC Yayın Yüksek Kurulu Başkanı İlkay Diren ile temasa geçtiklerini söyleyen Akar, şunları kaydetti:
“Sayın Diren, konuyu RTÜK Başkanlığı ile bugün yeniden görüşeceğini söylemiştir. Geçtiğimiz hafta içinde yasalara aykırılığımızın bulunmadığını, lisans belgeleriyle birlikte RTÜK Başkanlığına ilettiklerini ve kendilerine kapatma uygulamasında bulunulmayacağının söylendiğini bizlere ikinci kez aktarmışlardır. Bağımsız bir devlet olan ve kendi yasalarını uygulayan KKTC Yayın Yüksek Kurulu’ndan alınan izinler çerçevesinde adanın en kapsamlı TV yatırımını yapmış, bünyesinde çok sayıda personel istihdam eden Diyalog TV’nin yayınlarının, herhangi bir gerekçe ortaya konmadan kapatılması kararının bugünden tezi yok iptal edilmesini ve yanlışın düzeltilmesini bekliyoruz. Yayın Yüksek Kurulu Başkanı Sayın Diren’in bugünkü girişimlerinin olumlu sonuçlanmasını ve KKTC hükümetinin de yerel bir televizyona yönelik bu girişim karşısında üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesini bekliyoruz. Diyalog TV’nin yasa dışı hiçbir faaliyeti yoktur. Diyalog TV, sadece Kıbrıslı Türklerin değil tüm Türklerin sesidir. Sorumlu yayıncılık anlayışına ve lisans aldığı KKTC yasalarına karşı herhangi bir aykırılığı yoktur.”

“YAYINLAR İNTERNET ÜZERİNDEN DEVAM EDİYOR”
Yayınların internet üzerinden devam ettiğini belirten Akar, yapılan yanlışlığın düzeltilmesine kadar izleyicilerden anlayış beklediklerini ifade ederek, “Tekrar ediyorum, RTÜK’ün, TÜRKSAT üzerinde baskı kullanarak KKTC Yüksek Yayın Kurulu’nun vermiş olduğu izinleri dikkate almayarak almış olduğu bu kararın tamamen bir yanlışlıktan kaynaklandığını düşünmek istiyoruz. Ve Diyalog Tv’nin uydu yayınlarından bir saatliğine de olsa çıkarılmasının hiç kimseye fayda sağlayacağını düşünmüyoruz” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum