Eskişehir'de Kadınlar Özgecan Aslan'ı Andı

Eskişehir’de Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi bir grup kadın, Mersin’de evine gitmek için bindiği minibüste öldürülen 19 yaşındaki Özgecan Aslan’ı ölümünün birinci yıl dönümünde andı

Eskişehir'de Kadınlar Özgecan Aslan'ı Andı
Editör: Karamanca
11 Şubat 2016 - 19:00




Eskişehir’de Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi bir grup kadın, Mersin’de evine gitmek için bindiği minibüste öldürülen 19 yaşındaki Özgecan Aslan’ı ölümünün birinci yıl dönümünde andı.
Adalar Bulvarı Köprübaşı mevkiinde toplanan kadınlar, “Başka Özgecan’lar olmasın diye, yaşam hakkımız ve özgürlüğümüz için direneceğiz” yazılı pankart astı. Ardından bir süre sloganlar atan grup adına basın açıklaması yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Eskişehir Temsilcisi Fatma Kurt, Özgecan’ın 1 yıl önce bugün öldürüldüğünü hatırlattı. Kurt, “Tam bir yıl önce bugün ilk kez hepimiz tanıdık onu gülümseyen fotoğrafıyla. Özgecan’ın ölümüne, başta kadınlar olmak üzere toplumun her kesiminden haklı bir tepki yükseldi. Gazeteler, televizyonlar ve sosyal medyada herkes istisnasız Özgecan’ın katillerinin indirim almaması için mücadele etti. İşte ‘Kadın katillerine ceza indirimi uygulanmaması için öngörülen yasal düzenleme” bu sayede toplumu da arkasına alarak bir kez daha meclis gündemine taşındı. Adı “ÖzgecanYasası” olarak anıldı. Özgecan Aslan kardeşimizin katilleri gerçekten talep edildiği gibi hiçbir indirim uygulanmadan en üst sınırdan ceza aldı. Davadan örnek bir karar çıktı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak, başka Özgecanların ve bütün kadınların yaşam hakkı için direnmeye devam edeceğiz” dedi.
Grup, basın açıklamasının ardından bir süre daha slogan attıktan sonra dağıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum