Reklam

Engelliler İş Hayatına Atılacak

Elazığ Belediyesi Ekonomi Geliştirme Merkezi’nce (EBEGEM) 30 engelliye KOSGEP desteklerinden yararlanması için 9 gün süreli 70 saatlik girişimcilik eğitimi verildi

Engelliler İş Hayatına Atılacak
Editör: Karamanca
11 Şubat 2016 - 18:00




Elazığ Belediyesi Ekonomi Geliştirme Merkezi’nce (EBEGEM) 30 engelliye KOSGEP desteklerinden yararlanması için 9 gün süreli 70 saatlik girişimcilik eğitimi verildi.
Kültür Park Toplantı Salonunda düzenlenen sertifika törenine Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, EBUAŞ Genel Müdürü Esat Aydın, EBEGEM Merkezi Genel Müdürü Yrd. Dç. İlyas Somunkıran, Şefkatli Eller İşitme ve Konuşma Engelliler Derneği Başkanı Tuğrul Kaya ve kursiyerler katıldı. Bugün çok önemli bir sertifika töreni için bir araya geldiklerini ifade eden Yanılmaz, “Engelli kardeşlerimiz, KOSGEP’le birlikte yürüttüğümüz bir proje çerçevesinde burada uzun bir eğitim sürecinde geçtiler. Eğitim sonucu da sertifika almaya hak kazandılar. Biz Elazığ Belediyesinde göreve geldiğimiz günden beri engelli kardeşlerimizle birçok organizasyonlar ve programlar yapıyoruz. Şunu gördük ki engelli olmak dezavantajı olmak anlamına gelmiyor. Esasında azmin, gayretin, inancın önünde hiçbir engel yok. Engelli olabiliriz ancak azimle, gayretle mücadele ettiğimizde birçok şeyi elde etme imkanımız var. Onu da burada gösteriyoruz" dedi.
Elazığ Belediyesi İşitme Engelliler Futbol Takımının geçen yıl Türkiye Süper Liginde şampiyon olduğunu da anımsatan Yanılmaz, "Avrupa da milli takımımız Avrupa şampiyonu oldu. Orada oynayan 6 futbolcu bizim Elazığ Belediyesi İşitme Engelli futbol takımındaydı. Bu yılda Türkiye’yi, Avrupa’da İşitme Engelli Futbol Takımımız temsil edecek. Danimarka’ya gidecek. Yani azmin, inancın, gayretin elinde hiçbir şey kurtulamaz" diye konuştu.
Hükümetin hem engellilere hem de gençlere kaynak aktarımında ne kadar cömert olduğunu herkesin bildiğini söyleyen Yanılmaz, "Geriye bir şey kalıyor. Benim elimde şu sanatım var, ben şu işi yapmayı istiyorum, bununla ilgili kredi almak istiyorum dediğimizde inşallah o kredi önümüze gelecek. İnşallah, biz kendi kazancını kendisi kazanan, kendi emeğiyle kendi evinin geçimini temin eden insanlar durumuna geleceğiz" dedi.
Elazığ Belediyesi Ekonomi Geliştirme Merkezi’nin verdiği girişimcilik eğitimine katılan Şefkatli Eller İşitme ve Konuşma Engelliler Derneği Başkanı Tuğrul Kayada, "Bende Çanakkale ile ilgili bir proje yapmayı düşünüyorum. İşitme engelliler için böyle bir proje hiç olmadı. KOSGEP belgesini aldıktan sonra bu projeyi yapmayı düşünüyorum" ifadelerinde bulundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum