Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden Ali Kuşçu Uzay Evi'ne Ziyaret

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden Eyüp’e gelen heyet, Eyüp Belediyesi tarafından faaliyete konulan Ali Kuşçu Uzay Evi’ni ziyaret ederek, uzay evi hakkında bilgi aldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden Ali Kuşçu Uzay Evi'ne Ziyaret
Editör: Karamanca
11 Şubat 2016 - 13:11




Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden Eyüp’e gelen heyet, Eyüp Belediyesi tarafından faaliyete konulan Ali Kuşçu Uzay Evi’ni ziyaret ederek, uzay evi hakkında bilgi aldı.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı heyet, Eyüp Belediyesi’nin basında sıkça yer alan Ali Kuşçu Uzay Evi’ne ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret sırasında uzay evi hakkında bilgiler alan heyet, Ali Kuşçu Uzay Evi’nde eğitim alan çocukların derslerine de katıldı. Heyet ayrıca, eski Suriyeli Kozmonot Muhammet Fares’in çocuklara verdiği eğitimi de dinledi.
Heyette bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gezegen Evi ve Bilim Merkezi Koordinatörü Dilek Olcay, Ali Kuşçu Uzay Evi’ni basında duymaları üzerine geldiklerini ifade ederek, “Basında burası ile ilgili olumlu tepkiler gören bir yer olarak görmüştük. Beraber buraya gelip görme kararı aldık. Şu anda  da bir uygulamanın ortasındayız. Harika bir uygulama oluyor.  Çok ekonomik ve çok çarpıcıları olan bir ortam oluşturulmuş burada. Burada eğitmenin de çok başarılı sunumuyla buradaki yaratıcı ortam desteklenmiş oluyor. Çocuklarda buradaki ortamdan çok etkileniyorlar. Bizlerde bir gezegen eviyiz. Bizim de uzayla ilgili çok ileri teknoloji kullandığımız ortamlar var” dedi.

“BURASI ÇOK FAYDALI BİR YER”
Ziyarette gelen heyette bulunan Uzman Eğitmen Kenan Latifoğlu ise Eyüp Belediyesi’nin kendilerine gösterdikleri misafirperverlikten dolayı teşekkür ettiklerini belirterek, “Burada yapılan atölye ve etkinlikleri görmek için geldik. Günümüzde kullanılan en önemli eğitim ve öğretmen biçimlerinden olan uygulamalı öğretme, burada çok iyi uygulanıyor. Sürekli etkileşimli bir eğitim kullanılıyor. Çok faydalı bir yer burası. Astronomi ülkemizde de üzerinde yeni yeni durulan bir konu haline geldi. Buradaki çalışmayı tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum