Reklam

Tekirdağ'da İşaret Dili Kursu

Süleymanpaşa Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi (SEKOMER) ve Tekirdağ Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde organize edilen İşaret Dili Kursu, Süleymanpaşa Sahil Ek Hizmet Binası’nda başladı

Tekirdağ'da İşaret Dili Kursu
Editör: Karamanca
11 Şubat 2016 - 13:00




Süleymanpaşa Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi (SEKOMER) ve Tekirdağ Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde organize edilen İşaret Dili Kursu, Süleymanpaşa Sahil Ek Hizmet Binası’nda başladı.
Yaklaşık 20 kursiyerin katıldığı ilk derste Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcıları Gülferah Güral, Berkay Çakır ve Mehmet Hilmi İşsever ile SEKOMER Sorumlusu Şerife Türüdü de kursiyerleri yalnız bırakmadı.

“AMACIMIZ ENGELLİ ENGELSİZ AYNI TOPLUM İÇİNDE BİRBİRİMİZİ ANLAYARAK BİRLİKTE YAŞAMAK”
Ders öncesi kurs eğitmeni Naciye Cingü’den işaret dili ile ilgili bilgi alan Başkan Eşkinat. kursiyerlere yönelik yaptığı konuşmada; “Amacımız engelli engelsiz aynı toplum içinde birbirimizi anlayarak birlikte yaşamak. Bunun için bir iletişim kurmamız lazım. Siz bu iletişim kanalını açıyorsunuz. Onun için çok önemsenecek bir iş yapıyorsunuz. Umarım buradaki bütün arkadaşlar sabırla kursu tamamlayıp bizlere de örnek olurlar. Bizlerde birimlerimizde en kısa zamanda işaret dilini uygulamaya geçirip, işitme engelli vatandaşlarımızla iletişim kurabiliriz” dedi.
Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral’ın da kursiyer olarak katıldığı derste Başkan Eşkinat, kursiyerlere başarılar dileyerek salondan ayrıldı.
Öte yandan İşaret Dili Kursu’nun Çarşamba ve Cuma günleri 17.30 ile 20.00 saatleri arasında Süleymanpaşa Belediyesi Sahil Ek Hizmet Binası’nda gerçekleştirileceği ve eğitimin 120 saat süreceği açıklandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum