Reklam

Bandırma Kasaplar Odası Başkanı Çıkar:

Bandırma Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı Şerafettin Çıkar, hükümetin et fiyatlarına tavan fiyat koymasını değerlendirdi

Bandırma Kasaplar Odası Başkanı Çıkar:
Editör: Karamanca
11 Şubat 2016 - 12:00




Bandırma Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı Şerafettin Çıkar, hükümetin et fiyatlarına tavan fiyat koymasını değerlendirdi.
Sahaya inmeden, üreticilerle görüşmeden sadece demeç vererek et fiyatlarının düşürülümeyeceğini ifade eden Çıkar, "Et fiyatlarının yüksek olmasının en büyük sebeplerinden biri, besilik canlı hayvan ithalatının birkaç firmaya verilmesidir. Bu, tekeleşmeyi de beraberinde getiriyor. Üyelerimiz angus yerine besilik canlı dana ithal edilmesini istiyor. Meraların yok edilmesi, yem fiyatlarının yüksek olması ve KDV oranları et fiyatlarını yükseltiyor. 200 kiloyu geçen danalara verilen teşvikler üreticiler tarafından başka yerlerde kullanılıyor. Bu teşvikin tekrar sektörde kalması için yem fiyatlarında teşvik olarak kullanılması daha doğru olacaktır. Kasapların üreticilerden kilosunu 25 TL aldıkları eti 32 liradan satmasını beklemek doğru bir yaklaşım değildir. Hükümetin açıkladığı tavan fiyatlarına uyulması için bizim etin kilosunu 21 Liradan almamız gerekiyor. Hükümet bizlere bu fiyatta et satarsa biz de hükümetin açıkladığı tavan fiyatlarına uyabiliriz" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum