Reklam

Chp Heyeti Mardin'de

Mardin’e gelen CHP heyetini kabul eden Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Türk, “Çatışmalı süreçten önce Mardin’e yılda bir milyon turist gelirken şimdi ise tek bir turisti dahi göremezsiniz” dedi

Chp Heyeti Mardin'de
Editör: Karamanca
10 Şubat 2016 - 14:00




Mardin’e gelen CHP heyetini kabul eden Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Türk, “Çatışmalı süreçten önce Mardin’e yılda bir milyon turist gelirken şimdi ise tek bir turisti dahi göremezsiniz” dedi.
CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ile beraberindeki milletvekilleri Ali Özcan, Vecdi Gündoğdu, Mehmet Göker ve Ünal Demirtaş, Mardin’e gelerek, bir dizi ziyaretlerde bulundu. İlk olarak Mardin Valiliği’ni ziyaret eden CHP heyeti, ardından 1. Cadde’de bulunan esnafın sıkıntılarını dinledi. Heyet, esnafın sıkıntılarını dinleyip, bir rapor şekline getireceklerini ve raporu Ankara’ya sunacaklarını söyledi.
Heyet daha sonra Büyükşehir Belediyesi’ne geçerek, Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk ile görüştü. Ziyarette konuşan Türk, Mardin’in tarihi ve bir turizm kenti olduğunu belirterek, “Bu çatışmalı süreçten önce Mardin’e yılda bir milyon turist gelirken şimdi ise tek bir turisti bile göremezsiniz. Bırakın turisti işi olanlar bile artık Mardin’e gelmekten çekiniyor. Esnafın geneli turizme dayalı bir çalışma yaptığı için ve turistte olmayınca sabah dükkanını açıyor akşama kadar bir çiklet bile satamıyorlar. Otelciler ve turizmciler 600’a yakın işçi çıkartmak zorunda kaldılar. Su ve elektrik faturalarını ödeyemez duruma gelmişler. Sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum