Reklam

Çoğu Çocuk 109 Göçmen Ölüm Yolculuğuna Çıkmadan Yakalandı

Balıkesir’in Havran ilçesinde yol kontrolü yapan jandarma timleri bir otobüs ve iki minibüs içinde 109 Suriyeli ve Afgan uyruklu göçmeni yakaladı

Çoğu Çocuk 109 Göçmen Ölüm Yolculuğuna Çıkmadan Yakalandı
Editör: Karamanca
09 Şubat 2016 - 13:32




Balıkesir’in Havran ilçesinde yol kontrolü yapan jandarma timleri bir otobüs ve iki minibüs içinde 109 Suriyeli ve Afgan uyruklu göçmeni yakaladı.
Operasyonda ilk olarak bir otobüs içinde 61 Suriyeli göçmen yakalandı. Yol kontrollerine devam eden ekipler daha sonra 2 minibüs içinde toplan 48 Afgan uyruklu kaçak göçmeni daha gözaltına alındı. Araçların içinde çok sayıda kadın ve çocuğun olduğu dikkatlerden kaçmadı. Kaçak göçmenler işlemlerinin yapılması için Havran İlçe Jandarma Komutanlığı’na getirildi. Kaçak göçmenlere burada yemek ikram edildi.
İstanbul’dan yola çıktıklarını ifade eden kaçak göçmenler kişi başına 2 bin dolar para ödediklerini beyan ederken bölgeye sürekli toplu taşıma araçları ile mülteci akını ise devam ediyor. Havran Jandarması son bir haftada yaptığı çalışmalarda 14 kişiyi de organizatörlük iddiasıyla mahkemeye sevk etti. Sevk edilen şahıslar ise tutuklanarak cezaevine konuldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum