Ak Partili Dağ'dan Stat Açıklaması

AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun dün akşam yapılan meclis toplantısında “Sanki İzmir’in tek sorunu statlar”, “Bu iki stat İzmir’i kurtaracak mı” şeklinde konuşmasına tepki gösterdi

Ak Partili Dağ'dan Stat Açıklaması
Editör: Karamanca
09 Şubat 2016 - 13:30




AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun dün akşam yapılan meclis toplantısında “Sanki İzmir’in tek sorunu statlar”, “Bu iki stat İzmir’i kurtaracak mı” şeklinde konuşmasına tepki gösterdi. AK Parti İzmir Milletvekili Dağ, “Belki bu statlar İzmir’in alt yapı sorununu çözemez ama Göztepe ve Karşıyaka kulüplerinin alt yapı sorununu çözer” dedi.
AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi ve İzmir Milletvekili Avukat Hamza Dağ, Gençlik ve Spor Bakanlığının İzmir’e yapacağı ve İzmir Büyükşehir Belediyesinin dava açması sonrası durdurulan Göztepe ve Karşıyaka statları ile ilgili açıklama yaptı. Dağ, mahkeme kararının verildiği günden bu yana belediyeye, “Davalardan temyiz aşamasında feragat edin” çağrısında bulunduklarını kaydetti.
Büyükşehir’in bu çağrıyı ilk başta görmezden geldiğini anlatan Dağ, şunları söyledi:
"Engin hukuk bilgisine sahip İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız kararı verilmiş bir davadan geri çekilmenin mümkün olmadığını ve bizlerin insanları kandırdığımızı söylemiştir. Ben İzmir Büyükşehir Belediyesine gönüllü hukuk danışmanlığı yapmaya hazır olduğumu ifade ediyorum. Bu çok açık bir hukuk kuralıdır. İdari Yargılama Usul Kanununun 31. maddesinin göndermesi ile HMK’nın 310. maddesine göre karar kesinleşinceye kadar davadan feragat edilebilinir. Daha açık ifade edeyim. Karar kesinleşmediyse yani karardan sonra dava temyiz edilmişse dahi davadan feragat etmek mümkündür. Diğer bir deyişle Büyükşehir dün de, bugün de, Danıştay karar verinceye kadar davadan feragat edebilir.”
Büyükşehir’in ya hukuktan bihaber ya da İzmirlinin aklıyla alay ettiğini anlatan Dağ, şunları söyledi:
“Bu konuda daha fazla üzerine gitmeyeceğiz, ‘pasif kalacağız’ yaklaşımında bulunan Büyükşehir Belediyesi davadan feragat etmek, davanın arkasını aramamak bir yana öyle bir temyiz başvurusunda bulunmuştur ki, stat ihalelerinin iptali ile yetinmemiştir. Gençlik Spor Bakanlığı ile TOKİ arasındaki stat yapım protokolünün de iptalini istemiştir. Bu konudan sıkıldığını ifade eden Sayın Başkan emin olsun ki biz ondan daha fazla sıkıldık. Ama bu konuyu konuşmaktan değil, Göztepe ve Karşıyaka’ya katkı sağlayacak, onların kendi maçlarını evlerinde oynamalarını sağlayacak, aynı zamanda kulübe maddi bir destek sağlayacak bu statların gecikmesinden sıkıldık. Sadece biz değil tüm İzmirliler sıkıldı.”
"İzmir Büyükşehir Belediyesinin meclis toplantısında ‘Sanki İzmir’in tek sorunu statlar’, ‘Bu iki stat İzmir’i kurtaracak mı’ diye ifadelerde bulunan Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız aslında itiraflarda bulunuyor” ifadelerini kullanan Hamza Dağ, sözlerini şöyle tamamladı:
“Bu iki stat İzmir’i kurtarmaz. Çünkü bu zihniyet, bu şehri yönettikçe İzmir’in sorunlarını çözebilmesinin mümkün olmadığı bir kez daha görülmüştür. Bu iki stat İzmir’i kurtarmaz ama Göztepe ve Karşıyaka kulüplerine büyük fayda sağlar. Belki bu iki stat İzmir’i kurtarmaz ama Göztepe ve Karşıyaka kulüplerinin taraftarlarının maçlarını kendi evlerinde oynamalarını sağlar. Yine belki bu statlar İzmir’in alt yapı sorununu çözemez ama Göztepe ve Karşıyaka kulüplerinin alt yapı sorununu çözer. Bu saatten sonra denilebilecek tek şey ‘gelin inat etmeyin bu statlara engel olmayın’ demek olacaktır. İnanın hiçbir şey kaybetmezsiniz. Biz de Göztepe ve Karşıyaka da bunca yaptığınızı unutmaya hazırız. Tek bir isteğimiz var bu inadınızı bırakın, İzmir’in spor kulüplerini bir inat uğruna yok etmeyin”

YORUMLAR

  • 0 Yorum