Akıllı Kent Projesi Remourban, Ab Bakanlığı Ve Tübitak'a Anlatıldı

Tepebaşı Belediyesi Avrupa Birliği (AB) Proje Yöneticisi Murat Aksu, Şehir ve Bölge Plancısı Dr

Akıllı Kent Projesi Remourban, Ab Bakanlığı Ve Tübitak'a Anlatıldı
Editör: Karamanca
09 Şubat 2016 - 13:00




Tepebaşı Belediyesi Avrupa Birliği (AB) Proje Yöneticisi Murat Aksu, Şehir ve Bölge Plancısı Dr. Tunga Köroğlu ve Enerji Uzmanı Baturay Yenilmez ile birlikte Ankara’da temaslarda bulundu.
Avrupa Birliği Bakanlığı AB İşleri Uzmanı Aysel Çamur ile Avrupa Birliği Bakanlığı’nda gerçekleşen temasta Akıllı Kent Projesi tanıtıldı. Projede gerçekleşen hedeflerden ve gelinen son aşamalardan bahsedildi. TÜBİTAK Avrupa Birliği Horizon 2020 Enerji Alanı Ulusal İrtibat Noktası İlknur Yılmaz, Çevre Alanı Ulusal İrtibat Noktası Meltem Ünlü Tokcaer ve Nanoteknoloji Alanı Ulusal İrtibat Noktası Merve Akkuş ile TÜBİTAK Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi’nde gerçekleşen temasta, Akıllı Kent Projesi tanıtıldıktan sonra 2016 ve 2017 yıllarını içeren yeni Avrupa Birliği Proje Çağrıları hakkında bilgiler edinildi.
Temaslar hakkında bilgiler veren Murat Aksu, Avrupa ve Türkiye’de Akıllı Kentlere öncülük edecek bir yenileme modeli geliştiren ve Akıllı Kent konseptiyle örnek olacak ’REMOURBAN’ Projesinin, yenilikçi teknolojinin yapılandırılmasını, enerji ve kaynak verimliliğini artırmak için organizasyonel ve ekonomik çözümler bulunmasını, sürdürülebilir kentsel ulaşımın geliştirilmesini ve kentsel alanlardaki Sera etkisi oluşturan zararlı gaz emisyonlarının azaltılmasını hızlandırmak için Enerji, Ulaşım, Bilgi ve İletişim Teknolojileri sektörlerinin entegre edilmesini hedeflediklerini belirtti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum