Reklam

Samsun'da 2015'te 9 Bin Kişi Sigarayı Bırakmak İçin Başvurdu

Halk Sağlığı Müdürü Dr

Samsun'da 2015'te 9 Bin Kişi Sigarayı Bırakmak İçin Başvurdu
Editör: Karamanca
09 Şubat 2016 - 13:00




Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, Samsun’da 2015 yılında 9 bin 111 kişinin sigarayı bırakmak için polikliniklere başvuruda bulunduğunu söyledi.
Tütün kullanımı en önemli önlenebilir ölüm nedeni olduğunu belirten Dr. Mustafa Kasapoğlu, "Küresel tütün salgını her yıl yaklaşık 600 bini pasif içici olan 6 milyon kişinin ölümüne neden olmaktadır. Bununla birlikte eğer harekete geçilmezse bu salgın 2030 yılına kadar yüzde 80’inden fazlası düşük ve orta gelir düzeyinde olan ülkelerde yaşayan 8 milyon kişinin ölümüne neden olacaktır. Ülkemizde ise her yıl 100 bin dolayında kişi tütün kullanımının yol açtığı hastalıklar nedeniyle hayatını kaybetmektedir ve bu sayının 2030 yılında 240 bine ulaşacağı tahmin edilmektedir" dedi.
Samsun’da 4 tane sigara bırakma polikliniği olduğunu ifade eden Kasapoğlu, "İlimizde Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi, Bafra Devlet Hastanesi, KETEM ve OMÜ Tıp Fakültesi’nde olmak üzere dört sigara bırakma polikliniğinde sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlarımıza hizmet verilmektedir. Uygun görülen hastalara reçete edilen ilaçlar müdürlüğümüz tarafından belirlenen ilaç dağıtım merkezlerinden temin edilmektedir. 2015 yılında 9 bin 111 kişi polikliniklere başvurmuş, 9 bin 4 kişiye farmakolojik tedavi başlanmış, 107 kişiye de danışmanlık hizmeti verilmiştir. Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak gelecek nesilleri tütün ürünlerinin zararlarından korumak ve onlara temiz hava sağlamak amacıyla herkesi dumansız hava sahasını desteklemeye davet ediyor, sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlarımızı sigara bırakma polikliniklerine bekliyoruz" diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum