Reklam

Büyükşehir Belediyesi Personelinden Evlere Ziyaret

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, vatandaşları bilinçlendirme ve eğitim faaliyetlerine yeni bir halka daha ilave ediliyor

Büyükşehir Belediyesi Personelinden Evlere Ziyaret
Editör: Karamanca
09 Şubat 2016 - 13:00




Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, vatandaşları bilinçlendirme ve eğitim faaliyetlerine yeni bir halka daha ilave ediliyor.
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, yeni bir uygulamaya daha imza atıyor. Proje kapsamında, 4 kadın personelden oluşan ekip, kadınların toplantı, gün gibi etkinliklerine katılarak atıkların ayrı toplanması, mutfak hijyeni, sağlık önlemleri, yangından korunma ve enerji verimliliğini artırma yöntemleri gibi temel bilgileri, uygulamalı olarak anlatacak. Proje için görevlendirilen personeller, kadınlardan davet bekliyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka, "Dört kadın personelimizden oluşan ekibimiz, özellikle kadınların gün gibi toplantılarına davet edildikleri taktirde atıkların ayrı toplanması, mutfak hijyeni, sağlık önlemleri, yangından korunma ve enerji verimliliğini artırma yöntemleri gibi temel bilgileri, uygulamalı olarak anlatacaklar. Özellikle atıkların yerinde ayrıştırılması konusunu çok önemsiyoruz. Bilindiği gibi anayasamız vatandaşımıza çevre koruma konusunda sorumluluk ve görevler veriyor. Gerçek anlamda vatandaşlarımızın dahil olmadığı, sadece resmi kurumlarla yürütülecek çalışmalarla bir yere varmak mümkün değil. Vatandaşlarımızın çevresini korumaya kendi evinden başlaması gerekir. Bu konuda biz de üzerimize düşen ne varsa yapacağız. Ayrıştırma materyalleri ile çeşitli mütevazı hediyelerin sunulacağı bu ziyaretler için kadın ekibimiz vatandaşlarımızdan davet bekliyor" dedi.
Projenin organizasyonuyla görevli Çevre Mühendisi Sadettin Arat, "Çevre Koruma ve Kontrol Dairemiz bir yandan tüm ilçelerde halka yönelik olarak ’Yerel İdarelerde Çevre Yönetimi’ konulu toplantılara devam ederken, diğer yandan da ev ziyaretlerine başlıyor. Gün, toplantı gibi vesilelerle bir araya gelip ekibimizi davet etmek isteyen vatandaşlarımız 0850 459 2345 numaralı telefondan bize ulaşabilirler" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum