Reklam

Bakan Yıldırım: 'trafik Sigortası İle Kasko Birleştirilebilir'

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “Zorunlu trafik sigortası ile ilgili bir çalışma başladı

Bakan Yıldırım: 'trafik Sigortası İle Kasko Birleştirilebilir'
Editör: Karamanca
09 Şubat 2016 - 13:00




Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “Zorunlu trafik sigortası ile ilgili bir çalışma başladı. Bu işi bir düzene intizama sokacağız. Geçen hafta bunun kararını aldık. Ne tür iyileştirme yapılabilirse, bunların hepsini yapacağız. Trafik sigortasıyla kasko birleştirilebilir, bu da bir çözüm" dedi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Ticaret Odası’nda (İTO) düzenlenen “Karayolu Taşımacılığı’nda Verimlilik ve 013 Vizyonu” başlıklı toplantıya katıldı. Toplantıda konuşma Bakan Yıldırım, “Her şeyi yaparız diyen bir adam değilim ama bir şeyi yaparım dediğim zaman da onu yaparım. Onun için 10 tane talep söyleyip, 2 tane söyleyin onu yapalım. Ondan sonra sıra diğer iki talebe gelsin. Sonra diğer taleplere gelsin. Şimdi ÖTV’si kaldırılmış yakıt verin deniyor. Bunu gündeminize almayın. Böyle bir şey yok. Başka işlere bakalım. İnşallah büyük kaynaklara erişiriz, refah seviyemiz çok ileri gider, madenlerimiz doğal zenginliklerimiz artar o zaman bunları da düşünebiliriz, o zaman zaten ihtiyacınız da olmaz” dedi.

"TRAFİK SİGORTASIYLA KASKO BİRLEŞTİRİLEBİLİR"
Toplantıya katılan sektör temsilcilerinin sorularını da yanıtlayan Bakan Binali Yıldırım, “Zorunlu Trafik Sigortası işi konusunda çok haklısınız, yerden göğe haklısınız. Bu konuda bir çalışma başladı. Bu işi bir düzene intizama sokacağız. Geçen hafta bunun kararını aldık. Ne tür iyileştirme yapılabilirse, bunların hepsini yapacağız. Trafik sigortasıyla kasko birleştirilebilir, bu da bir çözüm. Kapsamla ilgili bir takım sıkıntılar var. Primleri artıran kapsam, kapsam tekrar gözden geçirilecek. Ona göre makul bir çözüm üretmeye gayret edeceğiz” diye konuştu.
Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ve Otomatik Geçiş Sistemi’nin (OGS) de artık düzeldiğini sözlerine ekleyen Bakan Yıldırım, “O işlerde artık sorun yok. Çünkü yeni yasal düzenleme yapıldı. Artık cezalar uzak mesafelere göre değil, ne zaman olursa olsun, gittiği mesafeye ile sınırlı olacak. Geçer geçmez hemen SMS ile uyaracak, 12 gün süre verecek. Bu süre içerisinde öderse yine cezalı sayılmayacak. İşten hemen sonra SMS ile uyarı gelecek. Bankalarla, kredi kartları ile geçiş yapılacak. 500 bin tane usulüne uygun olmayan HGS kuponu var. Yanlış yere yapıştırılmış, içindeki bilgiler tahrip olmuş. Onları da geri alıyoruz, düzeltiyoruz. Birkaç tane de geçişlerle ilgili algılama cihazlarıyla ilgili sorunlar var. Onlar da düzeltiliyor ve diyelim ki 2016’nın cezaları yılda 4 kez topluca bildirilecek. Bir sonraki seneye kalmayacak. Böylece artık sıkı takibe alıyoruz ve işi çözüyoruz” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum