Ertuğrul Çalışkan'ın Açıklamaları

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan

Ertuğrul Çalışkan'ın Açıklamaları
Editör: Karamanca
09 Şubat 2016 - 12:19




Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, düzenlediği basın toplantısı ile 2015 yılı değerlendirmesi yaparak 2016 yılında yapılacak çalışmaları anlattı.

Belediye meclis salonunda gerçekleşen toplantıya Ak Parti İl Başkanı Nazmi Ünlü ve Karaman’da faaliyet gösteren basın kuruluşları katıldı. Karaman’a yapılacak havalimanı hakkında bilgi veren belediye başkanı Ertuğrul Çalışkan, alan belirlemesinin yanı sıra alt ve üst yapı çalışmalarının ihale edilebilecek şekilde hazırlandığını söyledi.

Hükümetin 2023 hedeflerine Karaman olarak ayak uydurma anlamında çalışmaların hızlandığına dikkat çeken Çalışkan, şehre kazandırılan ve kazandırılacak çalışmaları detayları ile anlattı. Karaman Belediyesi’nin öncülük ettiği kooperatiflere arsa tahsisi konularında toplamda 700 işyerinin hizmet vereceği arsaların teslimi, Ereğli göbeği ile organize sanayi bölgesi arasında kalan yol başta olmak üzere Doğukışla ve çeşitli mevkilerde aydınlatma çalışmaları, Havacılık Meslek Yüksekokulu’nun Karaman’a kazandırılması konularında bilgi veren Çalışkan, tanıtım çalışmaları kapsamında ulusal pazardaki tüm turizmcilerin 22-23-24 Nisan’da Karaman’da olacaklarını söyledi.

 

Berlin Fuarı

 

Berlin’de gerçekleşecek olan Fuarda Türkiye standı içerisinde Karaman’ın da yer alacağını söyleyen Ertuğrul Çalışkan, ‘’Bu vesileyle uzun yıllardır önemle üzerinde durulan, ilimizin tanıtımı noktasındaki ürettikleri ve değerleri Dünya’nın her noktasından fuara gelenlere tanıtılacak’’ dedi. 9-13 Mart 2016 tarihlerinde gerçekleşecek fuarın Karaman tanıtımı için önemli bir dönüm noktası olacağı düşünülüyor.

 

CHP Karaman İl Başkanı’na Cevap Verdi

 

Geçtiğimiz günlerde basında yer alan CHP il başkanı Av. İsmail Atakan Ünver’in Karaman Belediyesi hakkındaki Sayıştay raporu değerlendirmesine gönderme yapan Çalışkan, ‘’Bu Sayıştay raporunu muhalefet partilerinin il başkanlarına ben gönderdim. Zira abdestimizden şüphemiz yok ki gocunalım, biz denetlenmeyi severiz, her meselenin şeffaflık dairesinde halk ve kanaat önderleri ile paylaşılması taraftarıyız.

Lakin burada Sayıştay raporunda sanki başka bir şirket ismi verilmiş gibi bir algı ile rapor saptırılmıştır. Nitekim raporda geçen şirket belediyenin Ongun A.Ş isimli şirketidir. Yani dışarıdan bir başka şirketmiş gibi bir algı oluşturularak ‘yetim hakkı’ gibisinden karalamalar yapıldı. Şimdi soruyorum il başkanına Hangi CHP’li belediye kendisinin denetlendiği Sayıştay raporunu diğer siyasi partilerin il başkanları ile paylaşabilir?

Geçmişte Sayıştay denetimi nasıldı şimdi nasıl? 6 ayda bir denetleniyoruz, kendimizden ve yaptıklarımızdan eminiz’’ dedi. Hazırlanan slayteşliğinde çalışmaları anlatan Ertuğrul Çalışkan’ın ardından kısa bir konuşma yapan Ak Parti İl Başkanı Nazmi Ünlü’de CHP il başkanının açıklamalarının kabul edilir olmadığını belirterek, ‘’Biz çalışmalarımıza devam edeceğiz, Belediyemizin Başkanımızın da bahsettiği gibi periyodik olarak tüm çalışmaları denetleniyor. Dolayısı ile alnımız Ak’’ dedi.

 

ertuğrul çalışkan

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum