Reklam

Suriye'de Çadır Kent Oluşturuluyor

Esad rejiminin saldırısı sonucu Türkiye sınırına kaçan binlerce Suriyeli için Türkiye sınırına yakın bölgelere Türkiye Cumhuriyeti tarafından çadır kentler kuruluyor

Suriye'de Çadır Kent Oluşturuluyor
Editör: Karamanca
08 Şubat 2016 - 22:00




Esad rejiminin saldırısı sonucu Türkiye sınırına kaçan binlerce Suriyeli için Türkiye sınırına yakın bölgelere Türkiye Cumhuriyeti tarafından çadır kentler kuruluyor.
Beşşar Esad yönetimindeki rejim güçlerinin Hizbullah ile birlikte karadan, Rus Hava Kuvvetleri’nin ise havadan bomba yağdırdığı Suriyeliler’in Türkiye sınırına doğru akın etmesi üzerine Türkiye Cumhuriyeti ve sivil toplum örgütlerinin iş birliğinde Babul Selam Sınır Kapısı içerisinde Türkiye sınırına sıfır noktada çadır kent oluşturulması için çalışmalar hızla sürüyor. Kilis Valiliği koordinesinde Kızılay, AFAD ve İHH tarafından çadır kent kurulması çalışmalarına hız verildi. Binlerce Suriyeli’nin barınacağı çadırların kurulması çalışmaları sürerken, Suriyeliler’e sıcak yemek de veriliyor. İHH fırınlarında üretilen 100 bin ekmek Suriyeliler’e dağıtılırken, temel ihtiyaç malzemeleri de karşılanıyor. Kızılay ve AFAD tarafından Suriye’ye 2 bin çadır gönderildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum